Aplicatiile Google nu vor mai putea fi folosite in Internet Explorer 6

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 00:54
1723 citiri
Aplicatiile Google nu vor mai putea fi folosite in Internet Explorer 6

Google a inceput sa isi retraga sprijinul pentru browser-ul Internet Explorer 6, identificat ca veriga slaba care a facut posibil atacul cibernetic produs in China asupra serverelor sale.

Oficialii companiei au anuntat ca, de la 1 martie, anumite servicii oferite de Google, precum Google Docs sau Google Sites nu vor mai functiona cum trebuie pe browserul Internet Explorer 6. Acestia i-au sfatuit pe utilizatori sa isi faca un upgrade cat mai repede, potrivit BBC.

Dupa ce Google a anuntat ca hackerii chinezi s-au folosit de Internet Explorer 6 pentru a sparge conturile de Gmail ale unor utilizatori din China, guvernul francez si cel german si-au sfatuit cetatenii sa foloseasca un alt browser.

Microsoft a reactionat rapid si a lansat o varianta imbunatatita cu trei saptamani mai devreme decat era programata. Cei de la Google nu au fost impresionati si au luat decizia de a-si retrage aplicatiile.

Potrivit statisticilor, 20% din utilizatorii de Internet inca folosesc versiunea veche a Internet Explorer, cea de care s-au folosit hackerii pentru a accesa conturi de e-mail.

#google, #internet explorer, #microsoft , #stiri Google