Aniversare Google: 15 ani in care a schimbat fata internetului - VIDEO

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 08:38
2695 citiri
Aniversare Google: 15 ani in care a schimbat fata internetului - VIDEO

Google sarbatoreste vineri, 27 septembrie, 15 ani de existenta printr-un doodle interactiv, mai precis un joc prin care utilizatorii pot obtine cat mai multe dulciuri virtuale lovind intr-o "pinata" mexicana in forma de stea.

Denumit initial BackRub si avand sediul intr-un garajul din Menlo Park, California, Google a fost creat de studentii la doctorat Larry Page si Serghei Brin in 1998, ca parte dintr-un proiect de cercetare, scrie independent.co.uk.

De atunci, Google a devenit cel mai vizitat website din lume, iar fondatorii sai, multimiliardari.

Data exacta a zilei de nastere a motorului de cautare constituie de mult timp un subiect de dezbatere, noteaza in continuare The Independent. Unii analisti considera ca o zi de nastere mai adecvata ar fi 7 septembrie, data la care website-ul ar fi fost integrat, sau 15 septembrie, ziua care marcheaza inregistrarea domeniului Google.com.

Motivul pentru care Google isi sarbatoreste ziua de nastere pe 27 septembrie ar sta la baza unei "dispute" pe care motorul de cautare ar fi avut-o cu Yahoo in 2005 privind dimensiunea si rata lor de crestere a traficului.

De asemenea, compania a anuntat, cu aceasta ocazie, ca si-a actualizat algoritmul de cautare pentru a raspunde mai bine cerintelor utilizatorilor, scrie theguadian.co.uk.

Revizia face parte dintr-o masura de modernizare numita Hummingbird pe care Google a implementat-o gradual in ultima luna fara a face publice aceste modificari. Schimbarile ar putea avea un impact major asupra traficului site-urilor de internet. Hummingbird este cea mai dramatica transformare adusa motorului de cautare in ultimii trei ani, cand Google a revizuit modul in care indexeaza site-urile, potrivit lui Amit Singhal, vicepresedinte senior al companiei. Acesta estimeaza ca schimbarea va afecta analiza a aproximativ 90 la suta din cerintele de cautare primite de Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#aniversare google, #istorie google, #logo special Google, #15 ani Google , #stiri Google