Angajatul Google arestat la Cairo a fost eliberat

Marti, 08 Februarie 2011, ora 00:32
1266 citiri
Angajatul Google arestat la Cairo a fost eliberat

Un angajat egiptean al Google, arestat la Cairo in timpul manifestatiilor antiguvernamentale din ultimele doua saptamani, a fost eliberat luni, a declarat o sursa din domeniul securitatii, potrivit Mediafax. 

Wael Ghoneim, director de marketing al companiei Google pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, potrivit paginii sale de pe reteaua sociala LinkedIn, nu a mai dat nici un semn de la 28 ianuarie, dupa o manifestatie de amploare la Cairo, declarase fratele sau pentru cotidianul Wall Street Journal.

"Ei l-au eliberat. Este in drum spre piata Tahrir", epicentrul miscarii de contestare din Cairo, a afirmat sursa din domeniul securitatii.

Organizatia pentru apararea drepturilor omului Amnesty International isi exprimase duminica ingrijorarea ca Ghoneim ar putea fi supus torturii in timpul detentiei.

Wael Ghonim a fost retinut in data de 28 ianuarie de persoane in civil, probabil membri ai serviciilor de securitate egiptene, conform Amnesty, care cita martori oculari.

Ghoneim a plecat din Dubai, unde locuieste, catre Egipt in data de 23 ianuarie, cu doua zile inainte de inceperea manifestatiilor de amploare impotriva regimului condus de presedintele egiptean Hosni Mubarak, potrivit Amnesty. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anagajat google, #revolutie egipt, #cairo , #stiri Google