Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actualitati Bloombiz - 19 Iunie 2006

Actualitati Bloombiz - 19 Iunie 2006

Catalonia va avea mai multa autonomie * Testele de Capacitate la start * Google lanseaza o noua functie pentru Picasa Web Album

Catalonia va avea mai multa autonomie

Duminica, alegatorii spanioli au trecut pe la urnele de vot pentru a se pronunta asupra noului statut al regiunii Catalonia.

Catalonia este cea mai bogata provincie a Spaniei, si conform optiunilor exprimate de alegatori, va beneficia de o autonomie mai larga.

Rezultatul voturilor ( noul statut fiind sustinut de 74% din participantii la vot), ar putea fi insa contestat de opozitie, datorita prezentei scazute la urne.

Documentul a fost negociat timp de doi ani, si extinde atributiile guvernului provincial. Printre acestea se numara gradul sporit de control asupra impozitelor colectate in Catalonia.

Noul statut este sustinut de Guverul Spaniei, iar Partidul Popular, aflat in opozitie, incearca din rasputeri sa anuleze rezultatul voturilor.

Testele de Capacitate la start

Elevii claselor a 12-a, se pregatesc de Testele de Capacitate.

Prima proba ce o vor avea de sustinut liceenii este cea de Limba si Literatura Romana. Apoi, pe 20 iunie va urma sustinerea examenului la Limba si Literatura Materna, iar pe 21 iunie este programata testarea la Matematica.

In final, elevii vor sustine o proba scrisa la alegere din Istorie sau Geografie.

Rezultatele examenelor vor fi afisate pe 25 iunie. In aceeasi zi cei nemultumiti de notare, vor putea depune contestatii, perioada rezolvarii acestora fiind stabilita intre 16-18 iunie.

Fiecare proba scrisa are durata de 2 ore, iar intrarea in salile de examen se face cu cel putin jumatate de ora inainte de incepere, pe baza cartii de identitate si a legitimatiei de testare.

Google lanseaza o noua functie pentru Picasa Web Album

Google a anuntat lansarea unei noi functii oferite de aplicatia de management a fotografiilor Picasa.

Noua optiune introdusa de Google care le va permite utilizatorilor sa organizeze si sa partajeze fotografii prin internet.

Intr-o prima faza, Picasa Web Album va fi disponibil doar pentru un numar limitat de utilizatori Gmail, la adresa http://picasaweb.google.com.

Prin intermediul Picasa Web Album userii pot incarca si stoca albumele foto pe Internet. Albumele pot fi facute publice sau pot ramane private, in functie de optiunea fiecaruia.

De asemenea, utilizatorii pot comenta fotografiile si pot vedea ce fotografii noi au uploadat prietenii, prin intermediul sectiunii « recent activity ».

Fotografiile sunt redimensionate automat pentru a se incadra in ecran si nu au afisate reclame langa ele.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1063 ori