7 modalitati pentru promovarea afacerii cu INVESTITII ZERO

Luni, 08 August 2011, ora 16:45
5644 citiri
7 modalitati pentru promovarea afacerii cu INVESTITII ZERO

Poate ca nu detii tot capitalul necesar sa investesti bani in promovarea startup-ului tau, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti, pentru ca exista modalitati eficiente de a-ti face brandul cunoscut. Inainte de aparitia internetului, intreprinderile mici aveau foarte putine metode prin care isi faceau cunoscute afacerile. Daca vei combina puterea internetului cu aceste tehnici simple, poti fi sigur ca startup-ul tau va deveni cunoscut, fara sa scoti un ban din buzunar.

Foloseste "Puterea Google"

Daca iti vei inregistra afacerea in sistemul Google Places, vei fi gasit mai usor de potentialii clienti, vei aparea mult mai repede in cautarile Google si vei fi inclus si pe hartile Google.

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul standard si sa te inregistrezi. Acuratetea datelor va fi verificata si apoi includerea ta va fi confirmata fie printr-un mail, fie printr-un telefon.

Un serviciu similar are si Yahoo!, cunoscut sub denumirea de Yahoo! Local. Acesta este, de asemenea, gratuit, si nu iti va lua mai mult de cateva minute sa te inscrii.

La fel de usor este si serviciul similar oferit de Bing, motorul de cautare dezvoltat de Microsoft.

“Imprieteneste-te” cu retelele de socializare

Social media nu este doar un instrument prin care poti obtine expunerea dorita pentru afacerea ta. Folosind potentialul acestora, te asiguri ca din ce in ce mai multi oameni afla despre businessul tau.

Pe pagina de Facebook poti pune oferte si reclame care sa aiba legatura cu startup-ul tau, iar pe Twitter poti tine legatura mereu cu clientii tai. Un alt mijloc prin care iti vei sustine afacerea este actualizarea datelor de pe Linkedin.

Incepe un blog

Un blog te ajuta sa iti promovezi afacerea dar reprezinta si o modalitate excelenta de a comunica direct cu consumatorii si cu clientii tai. Dar trebuie sa fii atent si sa il actualizezi periodic, pentru ca un blog abandonat, fara postari zilnice, isi pierde din potential.

Urca fisiere multimedia pe YouTube si pe Flickr

YouTube iti ofera o modalitate de a distribui gratuit clipuri de promovare si de a oferi celor interesati un continut multimedia relevant, pentru afacerea ta. Trebuie sa identifici publicul tinta si sa selectezi filmulete care sa corespunda cu interesul acestora. Un profil pe Flick te poate ajuta, de asemenea, sa iti cresti afacerea.

Angajeaza specialisti SEO

Ca sa iti promovezi si sa iti dezvolti afacerea, ai nevoie de specialisti care sa cunoasca SEO (Search Engine Optimization). Optimizarea continutului pentru motoarele de cautare nu trebuie subestimata intr-o lume in care Google detine suprematia.

Asigura-te ca site-ul tau este pregatit din acest punct de vedere pentru a fi performant pe motoarele de cautare.

Fa-ti cunoscute realizarile prin intermediul comunicatelor de presa

Trebuie sa mentii legatura cu presa si este indicat sa iti anunti realizarile prin intermediul comunicatelor de presa. Acestea reprezinta un instrument media important pentru a-ti promova afacerea. Exista zeci de site-uri pe care le poti folosi ca sa lansezi comunicatele de presa, cum ar fi PRLog sau 24/7 Comunicate de presa.

Alatura-te unei comunitati online

Fiecare nisa are propria sa comunitate online in care te poti implica. Dar nu este suficient sa te inscrii pe forumul comunitatii si sa postezi din cand in cand cate un anunt. Dimpotriva, efectul s-ar putea sa fie exact opus celui scontat.

Trebuie sa contribui activ si sa te implici constant in dezvoltarea relatiei cu comunitatea respectiva.

Cand postezi ceva pe forum, pune in semnatura linkul catre web site-ul tau sau mentioneaza, cand contextul este favorabil,  cateva detalii despre afacerea ta.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#afacere, #internet, #promovare afacere , #stiri Google