Cat a crescut Google din 2004 pana acum

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 11:28
1839 citiri
Cat a crescut Google din 2004 pana acum
Larry Page, directorul executiv al Google

Google a avut un alt trimestru fantastic, cu vanzari in crestere anuala de 24%, a declarat directorul executiv al Google, Larry Page, la anuntarea rezultatelor valabile pentru primul trimestru din 2012. Compania a raportat, astfel, cel mai bun trimestru din istoria sa.

Google a raportat venituri de 10,65 de miliarde de dolari in trimestrul incheiat la 31 martie 2012, in crestere cu 24% comparativ cu acelasi trimestru dar din anul precedent.

Google a inregistrat in primul trimestru din 2012 un profit operational de 3,39 miliarde de dolari, adica 32% din venituri, calculate dupa principiile de contabilitate din Statele Unite (GAAP). In 2011, pentru aceeasi perioada, Google inregistrase un profit operational de 2,30 miliarde de dolari, adica 27% din venituri.

Tot dupa standardele GAAP, profit net al companiei Google din primul trimestru al acestui an a fost de 2,89 miliarde de dolari, comparativ cu 1,80 miliarde de dolari aferenti primului trimestru din 2011.

Vanzarile totale ale Google din primul trimestru al acestui an s-au ridicat la 10,65 miliarde de dolari, dintre care 7,31 miliarde de dolari au fost generate de catre site-urile Google, adica 69% din total.

Site-urile proprii ale Google au inregistrat o crestere a vanzarilor de 24% fata de primul trimestru din 2012, cand au fost de 5,88 miliarde de dolari.

Vanzarile din cadrul retelei Google Network, adica site-urile partenere cu Google, au contorizat 2,91 miliarde de dolari, adica 27% din vanzarile totale, in crestere cu 20% fata de primul trimestru din 2011, cand au fost de 2,43 miliarde de dolari.

Vanzarile internationale ale Google, adica din afara Statelor Unite, au totalizat 5,77 miliarde de dolari, reprezentand 54% din totalul veniturilor companiei, compartativ cu 53% din cel de-al patrulea trimestru din 2011 si cu 53% din primul trimestru al anului trecut.

Click-urile platite, in care sunt incluse si click-urile legate de reclamele servite pe site-urile Google si pe site-urile din reteaua de parteneri Google, au crescut cu aproximativ 39% in primul trimestru din 2012, fata de perioada similara a anului trecut si cu aproximativ 7% fata de trimestrul patru din 2011.

Cifrele magice ale Google

Compania Google a avut o crestere sustinuta inca din 2004 si isi continua ascensiunea, cel putin din punct de vedere al veniturilor, pretului actiunilor, profitului net si cotei de piata.

Mai jos puteti urmari un infografic realizat de catre compania germana Statista, specializata in statistici ale companiilor si activitatii utilizatorilor pe Internet. Graficele reprezinta cresterea pe care Google a inregistrat-o din 2004 pana in prezent, la capitolele venituri, performanta actiunilor, profitul net si cota de piata din Statele Unite.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Google venituri 2012, #Google afaceri primul trimestru, #Google crestere profit, #Google vanzari primul trimestru 2012 , #Rezultate financiare