Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile Google, mai atractive pe BVB, decat cele ale BRD

Actiunile Google, mai atractive pe BVB, decat cele ale BRD


Investitorii sunt mai interesati de actiunile Google decat de actiunile BRD, arata sumele tranzactionate pe BVB, in sedinta bursiera de marti.

Astfel, actiunile Google, tranzactionate pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti, au inregistrat un rulaj de 113.151 lei, valoare ce a determinat intrarea in top 10 titluri schimbate la BVB.

Investitorii au mai preferat si titlurile SAP, a caror valoare s-a ridicat la 104.500 lei. In schimb, tranzactiile cu actiunile BRD - Groupe Societe Generale au inregistrat o valoare de 105.989 lei, iar ale Bancii Transilvania - 102.267 lei.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ al BVB, unde sunt disponibile numai 20 de titluri internationale, depaseau la ora 17.30, cand piata era inca deschisa, valoarea de 309.080 lei, in timp ce pe segmentul Rasdaq, care listeaza 1.134 emitenti locali, la finalul sedintei bursiere, s-au inregistrat rulaje de aproape 264.049 lei.

Cresterea de viteza a ATS a avut loc odata cu listarea primelor companii americane in urma cu o luna, in timp ce RASDAQ-ul are 16 ani de existenta si a fost rezultatul procesului de privatizare in masa. Se asteapta ca pana la finalul zilei volumele sa creasca in favoarea ATS.

Tradeville vrea mai multe companii americane, la BVB

Avand in vedere acest volum Tradeville, casa de brokeraj care a adus companiile internationale la BVB, actioneaza in perioada urmatoare in doua directii: cresterea numarului companiilor americane tranzactionate la BVB si extinderea programului pentru companiile americane de la doua la opt ore, pentru a acoperi orarul de tranzactionare al NYSE / NASDAQ, cele doua mari burse americane.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1324 ori