Razboiul brevetelor: Google nevinovata de incalcarea brevetelor Oracle

Joi, 24 Mai 2012, ora 18:46
1525 citiri
Razboiul brevetelor: Google nevinovata de incalcarea brevetelor Oracle

Dupa o saptamana de la inceperea deliberarilor, juriul a ajuns la o concluzie privind acuzatiile de incalcare a brevetelor Oracle de catre Google, gasindu-i pe acuzati nevinovati pentru utilizarea limbajului de programare Java pentru sistemul de operare Android.

Oracle sustinea ca Google a incalcat doua brevete care ar fi fost folosite pentru sistemul de operare Android. Procesul a acoperit opt puncte de acuzare pentru doua patente separate. Data fiind decizia, nu va mai fi nevoie de negocierea daunelor pe care Google le-ar fi platit daca era gasita vinovata. De altfel, Google si Oracle au cazut de acord sa amane discutiile despre plata unor drepturi de autor incalcate, scrie The Verge.

Judecatorul care s-a ocupat de proces a declarat, dupa ce a trimis juratii acasa, ca este cel mai lung proces civil la care a participat in intreaga sa cariera.

Aceasta este cea mai recenta victorie a Google in mai multe procese care i-au fost intentate in ultima perioada.

Chiar daca juriul a decis printr-un vot unanim ca Google nu este vinovata de incalcarea brevetelor Oracle, prin folosirea structurii, ordinii si organizarii a 37 de interfete Java, ei nu au fost de acord asupra unui alt subiect - daca acestea au fost folosite cu drepturi depline sau nu.

Pe de alta parte, juratii au gasit compania Google vinovata de incalcarea a doua drepturi de autor detinute de Oracle - folosirea codului rangeCheck si folosirea a opt linii de cod Java in Android, acuzatii pentru care Google va plati Oracle aproximativ 300.000 de dolari.

Chiar daca treaba juratilor s-a terminat, raman inca mai multe intrebari. Judecatorul trebuie sa mai decida daca posibilitatea de logare unica (SSO) pe interfetele Java poate fi supusa drepturilor de autor; juratilor fiindu-le cerut sa decida plecand de la presupunerea ca se poate.

Daca judecatorul va ajunge la concluzia ca aceasta functie poate fi supusa dreptului de autor, cele trei capete de acuzare vor fi unite pentru un nou proces. O alta posibilitate este ca una sau ambele companii sa faca apel la decizii, lucru care s-ar putea intampla oricum, data fiind magnitudinea cazului.

"Oracle a prezentat o cantitate imensa de dovezi la proces ca Google stia ca va face rau platformei Java. Intentionam sa continuam sa ne aparam si codul Java pentru a ne asigura ca este protejat pentru cei noua milioane de programatori Java si comunitatea care se bazeaza pe compatibilitatea platformei", au declarat cei de la Oracle duba proces.

La randul sau, Google a declarat ca sistemul de operare Android nu incalca brevetele Oracle, iar acest lucru este o victorie nu doar pentru Google, ci pentru intregul ecosistem Android.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#concluzie proces Google Oracle, #decizie proces Google Oracle, #brevete Oracle Google, #Google Android brevete Oracle , #Management