Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google va plati 22,5 mil. de dolari pentru folosirea ilegala a browserului Safari

Google va plati 22,5 mil. de dolari pentru folosirea ilegala a browserului Safari


Google a ajuns la o intelegere pentru a plati taxe de 22,5 milioane de dolari, in urma acuzatiilor privind folosirea browserului Safari al Apple pentru accesul la datele personale ale clientilor.

Google va plati taxele pentru a rezolva aceasta problema, a spus o sursda apropiata problemei, citata de Reuters.

Aceasta amenda este cea mai mare perceputa vreodata unei companii de catre Federal Trade Commission, potrivit Wall Street Journal. Cea mai ridicata amenda de pana acum a fost achitata in 2006 de catre ChoicePoint Inc, in urma unei incalcari a prevederilor privind datele personale.

Compania Google este acuzata de folosirea unui cod special pentru "a pacali" browserul Safari, astfel incat Google sa ii monitorizeze pe utilizatori. Google a dezactivat acest cod dupa ce a fost contactat de Wall Street Journal.

Oficialii Google au spus ca aceasta urmarire a datelor a fost accidentala si ca nici o informatie personala precum nume, adrese sau date legate de cardul de credit nu a fost colectata.

Monitorizarea utilizatorilor Safari a fost insa realizata in ciuda asigurarilor date conform carora acest browser protejeaza datele personale ale utilizatorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1076 ori