Google: Pentru sau impotriva SOPA?

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 08:12
1767 citiri
Google: Pentru sau impotriva SOPA?

Inainte de a deveni unul dintre cei mai renumiti adversari ai proiectelor de lege SOPA si PIPA, Google a finantat eforturile de lobby ale initiatorilor, desi nu este specificat care era pozitia companiei.

Conform unor documente, Google a cheltuit 370.000 de dolari pentru promovarea celor doua legi care ar fi cenzurat aproape orice actiuni pe internet. Contributia companiei este doar o parte din cei 3,76 milioane de dolari stransi pentru a face cele doua legi cunoscute, scrie TechCrunch.

In documentul facut public de autoritatile americane nu este mentionata insa pozitia companiei, daca acestia au donat banii pentru a milita pentru sau impotriva celor doua proiecte legislative care ar fi facilitat arestarea a milioane de oameni din jurul lumii, dar si a inchiderii unei serii intregi de site-uri fara o baza reala.

Oficialii companiei au refuzat sa comenteze noua informatie ajunsa in presa, dar este clar ca aproape toate organizatiile mari erau afectate au contribuit cu bani pentru lobby. Wikipedia a scos din buzunar doar 10.000 dolari, conform documentului, iar Motion Pictures Association America, una din organizatiile care ar fi avut cel mai mult de castigat din aprobarea legii, a donat 850.000 dolari.

De altfel, Recording Industry Association of America a donat peste 530.000 de dolari, in timp ce Information Technology Industry Council a depasi donatia Google cu cateva zeci de mii de dolari.

Niciuna din companii nu si-a expus pozitia fata de SOPA si PIPA odata cu donarea fondurilor, dar in cele mai multe cazuri este evident. Se pare insa ca, in ciuda eforturilor depuse de instutitii care apara marile industrii ale Americii - muzica si cinematografie, o "armata" de internauti a reusit sa convinga mai multi politicieni sa se opuna celor doua legi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SOPA PIPA, #legi cenzura internet, #legi antipiraterie, #donatie google sopa, #donatii google , #Management