Google il omagiaza pe Alan Turing, parintele informaticii

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 12:30
1571 citiri
Google il omagiaza pe Alan Turing, parintele informaticii

Google si-a modificat, sambata, logoul pentru a-l omagia pe savantul britanic Alan Turing, considerat parintele informaticii moderne, de la a carui nastere se implinesc 100 de ani.

Comunitatea stiintifica internationala sarbatoreste, sambata, centenarul nasterii parintelui informaticii moderne, britanicul Alan Turing, savantul care a reusit, printre altele, sa descifreze codurile secrete naziste in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Noul logo al motorului de cautare Google este o reprezentare a "dispozitivului Turing", un sistem care a stat la baza informaticii moderne. Acest dispozitiv citea o serie de cifre "unu" si "zero" de pe o banda, care descria sarcina ce trebuia indeplinita.

Sambata, cand se implinesc 100 de ani de la nasterea savantului britanic, numeroase orase vor organiza conferinte si expozitii pentru a aduce un omagiu operei stiintifice a lui Alan Turing, considerat un Einstein al matematicii, dar care a fost persecutat in timpul vietii pentru ca a fost homosexual.

"Alan Turing este, fara indoiala, singura persoana care a avut contributii majore, ce au schimbat fata lumii, in cele mai fine trei tipuri de inteligenta: umana, artificiala si militara", afirmau editorii revistei Nature intr-un editorial recent.

Alan Turing a decedat la varsta de 41 de ani, pe 7 iunie 1954, prin otravire cu cianura, dupa ce a fost condamnat, in 1952, pentru "ultraj adus bunelor moravuri", din cauza homosexualitatii sale, pe atunci ilegala in Marea Britanie, si constrans la castrare chimica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google logo, #Alan Turing Google , #Management