Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google a ajuns la un acord cu un actionar privind dreptul de control al fondatorilor

Google a ajuns la un acord cu un actionar privind dreptul de control al fondatorilor


Google a incheiat un acord amiabil cu un actionar care a contestat in instanta o decizie de restructurare a capitalului, care prevede ca fondatorii Larry Page si Sergey Brin sa aiba garantat controlul grupului pentru tot restul vietii, potrivit Financial Times.

Procesul deschis de actionarul Brockton Retirement Board a impiedicat Google sa puna in practica decizia actionarilor referitoare la cei doi fondatori. Intelegerea amiabila trebuie avizata si de justitia americana.

Modificarile in structura capitalului, anuntate pentru prima data in aprilie 2012, prevad emiterea de catre Google a unor titluri clasa C, fara drept de vot, detinatorilor de actiuni tranzactionate pe bursa.

Google va compensa actionarii in cazul in care titlurile C se vor tranzactiona la un pret mai sub cel al actiunilor listate

Pe langa dublarea numarului de actiuni existente, planul Google creeaza o noua clasa de titluri, care pot fi folosite pentru achizitii sau plata angajatilor, fara sa dilueze participatiile detinute de Page si Brin, de 58% in total.

Desi planul a fost aprobat prin vot de actionari, implementarea a fost oprita dupa deschiderea procesului.

Acordul amiabil cu Brockton Retirement Board prevede ca Google sa compenseze actionarii in cazul in care titlurile C se tranzactioneaza la un pret mai mic decat cele listate. De asemenea, grupul a acceptat unele restrictii in privinta emisiunii de titluri categoria C.

Directorii independenti ai Google vor avea putere de decizie in cazul in care grupul vrea sa emita peste 10 milioane de actiuni C pentru achizitii, echivalentul a circa 4,4 miliarde de dolari. In plus, operatorul celui mai popular motor de cautare online din lume s-a obligat sa renunte complet la actiunile clasa C, daca drepturile de vot controlate de Brin si Page scad sub 15%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1478 ori