Conducerea Google a fost preluata de Inteligenta Arificiala

Joi, 04 Februarie 2016, ora 12:02
5390 citiri
Conducerea Google a fost preluata de Inteligenta Arificiala
Foto: Flickr/ Roman Boed

Alphabet, corporatia care include acum Google si celelalte subsidiare ale gigantului IT, a decis sa faca o schimbare radicala in conducerea firmei.

Amit Singhal, veteranul care a fost instalat pe neasteptate acum cateva luni in fruntea Google, va parasi pozitia de conducere cedand stafeta sefului diviziei Inteligenta Artificiala (AI), dupa cum anunta Reuters.

John Giannandrea, in prezent vicepresedinte in cadrul companiei, va prelua fraiele Google incepand cu 26 februarie.

"Cercetarea este mai puternica ca oricand, iar acest segment se va dezvolta si mai bine in mainile unor lideri care fac asta zi de zi", a explicat Singhal in cadrul unei postari pe blogul sau.

Amit Singhal are o experienta de 15 ani in cadrul companiei, iar inlocuirea sa cu un director ajuns in Google abia acum 6 ani arata ca gigantul IT vrea sa mizeze cat mai mult pe dezvoltarea programelor AI.

De altfel, acesta este un trend care pare sa domine intreaga industrie IT din Statele Unite.

Seful Tesla Motors, Elon Musk, alaturi de alti executivi din fruntea companiilor IT au anuntat crearea unui fond de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea sectorului AI, iar Apple a achizitionat recent compania Emotient, un startup din acelasi domeniu.

Giannandrea s-a remarcat ca si coordonator al proiectelor de invatare a programelor AI dezvoltate de Google, cu reusite excelente in recunoasterea fotografiilor in motorul de cautare Google si in proiectul "smart reply" din Google Inbox.

"Inteligenta masinilor este de o importanta cruciala in viziunea noastra de a oferi un asistent inteligent care sa conecteze utilizatorii cu informatiile si evenimentele din lumea intreaga", au aratat reprezentantii Google intr-o declaratie de presa.

M.J.

#nou director Google, #cercetare AI, #demisie Google , #Management