10 lectii de management de la Google

Joi, 15 Martie 2012, ora 08:15
2236 citiri
10 lectii de management de la Google

Compania Google e compusa in general din ingineri, dar si din manageri care se asigura ca totul functioneaza cum trebuie. Fosti lideri ai Google au dat recent sfaturi destinate managerilor din toata lumea.

Managerii la Google sunt un grup de directori care fac legatura intre sefii cei mari si echipele care se ocupa de produsele companiei, precum Chrome sau departamentul de publicitate, scrie Business Insider.

Muta-te!

Fii pregatit sa locuiesti aproape de sediul central al companiei tale sau sa il vizitezi foarte des. Daca vrei sa lucrezi de la distanta, atunci trebuie sa fii pregatit sa te duci des la birou, indiferent de cat de departe locuiesti.

Managerii si conducerea Google locuiesc in apropierea sediului din Mountain View.

Preia proiectul cu bune si cu rele!

Trebuie sa iti asumi proiectul care iti este alocat, urmand sa fii responsabil in totalitate de acesta. Asta inseamna ca trebuie sa iti dai silinta sa fie perfect - streseaza-ti subalternii, verifica problemele si afla ce cred clientii.

Daca ai grija de un proiect, esti primul care il verifica de eventuale probleme, primul cu care comunica utilizatorii si primul care isi face griji daca totul a iesit bine. Mai mult, esti primul care se ofera voluntar sa preia diverse task-uri care merg mana in mana cu conducerea unei echipe. Ia notite, trimite e-mail-uri clientilor, realizeaza lista de necesitati si de probleme.

Cunoaste-ti proiectul!

Google angajeaza ingineri pentru orice rol. Asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa fie un inginer de software, ci sa gandeasca precum unul.

Nu inseamna ca tu trebuie sa faci totul, ci inseamna ca trebuie sa fii destul de curios incat sa afli toate detaliile, chiar daca e vorba de lucruri tehnice.

Fii convingator!

Daca vrei sa fii manager, trebuie sa ai puterea de a convinge pe oricine ca ideea ta e grozava. "Vrei sa ai realizari, dar nu esti responsabil de echipa. Nimeni nu iti raporteaza tie si nici nu trebuie sa faca ce le spui tu. Trebuie sa fii convingator si nu autoritar ca sa ai realizari la Google", spun fostii manageri.

Gandeste pozitiv!

Daca esti project manager, esti imaginea echipei in fata companiei. Asta inseamna ca daca tu gandesti negativ, restul companiei va crede ca intreaga echipa este astfel.

Nu te autopromova!

La Google nu se angjeaza indivizi care nu se descurca la munca in echipa. Acest lucru este valabil pentru foarte multe companii.

Atunci cand esti liderul unei echipe, tu esti deja prima persoana contactata din intreg proiectul. Nu ai nevoie sa te autopromovezi. Lauda-ti colegii, pentru ca succesul proiectului este unul colectiv.

Fii curajos!

Chiar si in fata directorilor companiei, trebuie sa aperi ideile echipei tale. "Trebuie sa nu tii cont de titluri. Cei mai buni manageri de proiect vor discuta cu presedintii si directorii echipei la fel cum vorbesc si cu restul oamenilor din echipa lor.

Comunica eficient!

Atunci cand ai o functie de management de mijloc trebuie sa poti comunica eficient in orice directie, fie ca e vorba de sefi, subalterni sau alti manageri.

Scrie e-mail-uri concise!

Cand se dau e-mail-uri in cadrul echipei sau al companiei, directionate catre intregul personal, nu sari in conversatie cu comentarii irelevante. Comunici cu o multime de oameni, asa ca nu pierde timpul si fii concis in mesaje.

Construieste-ti toleranta fata de sedintele lungi!

Din pacate, acest lucru se aplica pentru orice persoana care are o functie executiva. Sedintele fac parte din viata la birou, iar toleranta ta pentru orele lungi petrecute in jurul unei mese trebuie sa fie ridicata.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#management Google, #lectii management, #lectii leadership , #Management