Cele mai traznite joburi Google: Bufon si "manager de dans"

Joi, 23 Februarie 2012, ora 08:32
2049 citiri
Cele mai traznite joburi Google: Bufon si "manager de dans"

Despre Google se poate spune orice, mai putin ca este o companie conventionala. Printre numerosii tehnicieni, ingineri, programatori si dezvoltatori se regasesc si angajati la care nu te-ai astepta sa se afle intr-o companie de IT.

Cel mai traznit job la Google este cel de "Jolly Good Fellow", un fel de bufon. De fapt, Chade Meng-Tan si-a inceput slujba la Google ca inginer. Acum el incearca sa isi invete colegii cum sa fie fericiti in cadrul unui program numit "Cautari Interioare", scrie Business Insider.

Compania Google este cunoscuta pentru birourile create special pentru a ajuta la relaxarea angajatilor si la sporirea creativitatii acestora. Ce nu este insa foarte cunoscut este grija speciala pe care liderii companiei o acorda bunastarii angajatilor.

Astfel, pe lista salariatilor Google se afla un manager de dans. Acesta administreaza intreaga echipa de instructori care predau diverse stiluri de dans si yoga in salile special amenajate in campusul din Mountain View. Scopul acestor cursuri este de a pastra angajatii intr-o stare buna de sanatate, mai ales in conditiile in care acestia petrec foarte mult timp in fata calculatorului.

Dorinta conducerii Google ca angajatii lor sa se mentina in forma si sa se simta bine merge intr-atat de departe incat exista antrenori de fitness pe statul de plata.

Si terapeutii au fost angajati tot in acelasi scop. Sedintele de masaj sunt la ordinea zilei pentru cei ce lucreaza la Google, inca de la infiintarea companiei.

Tot in acelasi sens, Google a angajat si un grup de nutritionisti pentru a se asigura ca salariatii lor mananca sanatos. Toti cei care lucreaza pentru gigantul IT mananca gratuit in cadrul companiei, iar conducerea Google vrea ca ei sa aiba parte de alimente sanatoase si echilibrate, macar atunci cand sunt la munca.

Specialistii in ergonomie se asigura ca acele birouri fantastice in care lucreaza angajatii Google sunt ajustate cat mai bine pentru fiecare persoana in parte pentru ca acestea sa nu dezvolte dureri de spate sau de maini.

Savantii mancarii fac parte din departamentul de Human Resources si toata ziua si-o petrec facand experimente cu mancare. Spre exemplu, ei studiaza efectele amplasarii bomboanelor M&M in containere transparente comparativ cu containerele opace.

Sigur, toti angajatii companiei sunt maturi si trecuti prin numeroase scoli, dar Google are pe statul de plata educatoare. Aceste persoane au grija de copii angajatilor acolo unde exista astfel de departamente in cadrul sediilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#joburi google, #joburi traznite Google, #joburi traznite, #bufon Google, #jolly good fellow Google , #Joburi