Radu Georgescu investeste intr-un start-up fondat de fosti angajati Google, Amazon si Apple

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 16:22
2197 citiri
Radu Georgescu investeste intr-un start-up fondat de fosti angajati Google, Amazon si Apple
Foto: Gluru

GECAD Group, compania fondata de antreprenorul roman Radu Georgescu, anunta o noua investitie in start-up-ul Gluru, companie londoneza fondata de cativa fosti angajati ai Google, Amazon, Rackspace si Apple.

GECAD Group a condus runda de investitii de tip seed care a asigurat companiei Gluru 1,5 milioane de dolari inainte de lansarea pe piata a primei aplicatii. La aceasta runda de investitii au participat si business angels precum fostul CTO al Shazam, Chee Wong, care s-a alaturat si Consiliului Director.

Gluru propune o suita de aplicatii construite pe o platforma sofisticata care invata modul individual de lucru al utilizatorului pe baza activitatilor pe care acesta le deruleaza zi de zi. In plus, Gluru gaseste, organizeaza si livreaza exact acele fisiere de care utilizatorul are nevoie la un moment dat.

Gluru Assistant, prima din suita de aplicatii, va fi disponibila in cursul acestui trimestru. Utilizatorii pot solicita o invitatie pentru testarea versiunii alpha a apliatiei la adresa www.gluru.co. Dezvoltatorii vor avea la dispozitie in curand si API-ul pe baza caruia vor putea construi noi aplicatii pentru consumatori sau companii, pe platforma Gluru.

"Am incredere ca echipa din spatele Gluru, un mix rar de inovatie si experienta dovedita in industria tehnologica internationala, va crea un segment nou de piata, complet revolutionar. Prin aceasta platforma, Gluru va transforma modul in care interactionam cu datele si beneficiem de ele", spune Radu Georgescu, Founding Partner al GECAD Group.

Prin functiile de explorare moderne, Gluru ajuta utilizatorul sa economiseasca pana la o saptamana intreaga dintr-un an.

"Gluru va face pentru datele tale personale si de business ceea ce Google Now incearca sa faca in domeniul datelor web - acces instantaneu la informatiile de care ai nevoie, o continua invatare si adaptare la modul tau de lucru pentru a previziona si a livra oricand datele de care ai nevoie", spune Tim Porter, fondator si CEO la Gluru.

Fondurile atrase ca investitie vor fi utilizate pentru a accelera cresterea Gluru prin extinderea echipei, accelerarea dezvoltarii de produs si a parteneriatelor cu alte platforme, precum si pentru a extinde infrastructura operationala a companiei, echipele de vanzari, marketing si comunicare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Radu Georgescu GECAD Gluru, #GECAD investeste Gluru, #investitie Gluru , #Investitii