Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profiturile Google si Yahoo, in centrul atentiei investitorilor

Profiturile Google si Yahoo, in centrul atentiei investitorilor


Profiturile unora dintre cele mai mari companii IT din Statele Unite, precum Google si Yahoo, se vor afla in aceasta saptamana in centrul atentiei investitorilor, care vor analiza soliditatea sectorului tehnologic.

Intre marile companii care vor raporta rezultatele financiare se vor mai afla Intel si eBay.

Sectorul tehnologic are cea mai mare rata de crestere estimata a profitului pentru trimestrul al doilea, de 12,3%, intre 10 componente ale indicelului bursier american Standard&Poor's 500, potrivit unui sondaj realizat de Thomson Reuters.

Potrivit analistilor Goldman Sachs, sectorul tehnolologiei informationale pare sa fie cel mai subevaluat, ceea ce da investitorilor motive sa fie optimisti in privinta evolutiei actiunilor companiilor de profil.

"Profiturile companiilor tehnologice vor fi cu certitudine importante, avand in vedere ca piata se animeaza datorita datelor economice pozitive", a declarat Quincy Krosby, analist la Prudential Financial.

In schimb, estimarile privind componenta companiilor financiare membre ale S&P 500 sunt cele mai slabe, cu un declin anticipat al profitabilitatii de 3,5% comparativ cu anul trecut.

Saptamana viitoare urmeaza sa raporteze rezultate financiare banci precum JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America si Morgan Stanley.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1481 ori