Omul care inregistreaza 622 de domenii web pe ora

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 12:43
3210 citiri
Omul care inregistreaza 622 de domenii web pe ora
Americanul Mike Mann detine un adevarat record: a cumparat 14.986 de domenii web in doar 24 de ore

In cazul in care nu gasiti un domeniu liber cu terminatia .com, aveti pe cine sa dati vina: Mike Mann. Americanul este un adevarat "rechin", in numai 24 de ore a reusit sa cumpere 14.986 de domenii.

Mike Mann este unul dintre cei mai vechi membrii ai clubului de speculatori care cumpara domenii de Internet la sume derizorii, pentru ca mai apoi sa le revanda cu profituri fabuloase.

Piata ".com": 100 de milioane de domenii fara proprietar

In prezent, exista aproximativ 100 de milioane de domenii .com care inca isi asteapta proprietarul. Mike Mann le cumpara cu cativa dolari si le vinde cu cateva sute, insa exista si cazuri in care a cumparat un anumit domeniu cu cateva mii de dolari si l-a vandut mai apoi cu catvea sute de mii.

"Sunt cu adevarat o persoana lacoma", sustine Mann, care se caracterizeaza drept un om modest.

Mike Mann (45 de ani), si-a inceput de timpuriu aventura in universul ".com" , la inceputul anilor '90, cand a infiintat o companie furnizoare de Internet.

In 1998, Mann a primit o oferta de 25.000 de dolari, pentru domeniul Menus.com, pe care a refuzat-o, pentru ca a doua zi sa accepte una si mai tentanta: 50.000 de dolari.

"Menus.com m-a costat 70 de dolari, iar cand m-am trezit cu 50.000 in buzunar, a doua zi mi-am spus ca trebuie sa ma lansez in afacerea cu domenii de Internet, ceea ce am si facut", a spus Mike Mann.

Intre timp, americanul a devenit unul dintre cei mai agresivi cumparatori de domenii de Internet din lume.

A construit de la zero o afacerea BuyDomains, in anul 2005, pe care mai apoi a reusit s-o vanda companiei Highland Capital pentru 80 de milioane de dolari. Mann a vandut un singur lucru important catre Highland Capital: un brevet, pentru care a si obtinut un premiu in 2003: un sistem ce genereaza recomandari de nume de domenii web, pentru ca mai apoi sa le inregistreze.

Dupa ce a vandut BuyDomains, companie la care inca detine 15% din actiuni, Mann s-a retras din aceasta industrie timp de patru ani, timp in care a dezvoltat mai multe start-up-uri, printre care SEO.com sau Grassroots.org.

Venituri de 400.000 de dolari pe luna

In urma cu doi ani a revenit in businessul care l-a consacrat, iar de atunci are o medie de 300 de achizitii si vanzari de domenii pe zi prin intermediul DomainMarket.com, afacere care-i genereaza un venit de 400.000 de dolari pe luna.

Care este secretul din spatele acestui succes? Jumatate tine de puterea programelor software, iar restul tine de partea umana. Mike Mann a dezvoltat un program sofware, care, printre altele, filtreaza, cu ajutorul cuvintelor-cheie de la Google, numele cu potential de trafic crescut, depisteaza domeniile deja inregistrate sau in curs, iar mai apoi alcatuieste un top si un scor cu posibilele denumiri. Dupa aceasta parte tehnica, urmeaza cea umana.

"Avem un filtru destul de bun, insa eu sunt cel mai eficient filtru uman pentru astfel de treburi. Nu cred ca cineva neavizat poate citi o interminabila lista de domenii la fel de repede precum o fac eu si sa mai si inteleaga ceva din ele. Este o mare pacoste activitatea asta, dar din asa ceva imi castig existenta", declara Mike Mann.

Domeniile nu au denumiri consacrate

In timp ce ceilalti mari jucatori din piata fac achizitiile prin intermediul altor companii, Mann le deruleaza prin cele la care este proprietar. Acest "moft" l-a costat 100.000 de dolari in cele doua zile in care a cumparat cele aproape 16.000 de domenii.

#vanzare domenii Internet, #denumiri adrese Internet, #afaceri online , #Investitii