Google va lansa lentile de contact sensibile la zahar, pentru diabetici

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 13:10
1494 citiri
Google va lansa lentile de contact sensibile la zahar, pentru diabetici

'Google lab', cunoscut pentru proiectele sale mai putin obisnuite, a anuntat joi ca este pe cale sa dezvolte o noua generatie de lentile de contact care ar putea ajuta persoanele diabetice sa-si tina sub control nivelul de zahar din organism, informeaza vineri AFP.

'Suntem pe cale sa testam lentile inteligente create pentru a masura nivelul de glucoza din lacrimi', au explicat dezvoltatorii proiectului, Brian Otis si Babak Parviz, intr-o postare pe un blog.

Aceste lentile functioneaza 'folosind un mic cip conectat si un senzor de glucoza in miniatura, care se afla intre doua straturi de material din care sunt facute lentilele de contact', au adaugat cei doi.

Potrivit acestora, studiile clinice care au fost deja realizate in cadrul acestui proiect sunt abia la inceput, iar discutiile sunt in curs de desfasurare cu FDA, Agentia americana de medicamente.

Prototipurile acestor lentile pot determina cantitatea de glucoza din lacrimi la fiecare secunda.

Cercetatorii studiaza posibilitatea de a integra semnale luminoase care i-ar putea avertiza pe utilizatori atunci cand anumite niveluri de glucoza au fost depasite.

'Am spus intotdeauna ca incercam sa lucram la proiecte care ar putea parea ciudate', au mai spus Brian Otis si Babak Parviz. 'Insa, in timp ce Federatia Internationala de diabet a afirmat ca lumea este pe cale 'sa piarda batalia cu diabetul', noi ne-am gandit ca acest proiect merita sa fie dezvoltat', au concluzionat ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lentile Google diabetici, #lentile pentru diabetici, #lentile Google , #Investitii