Google TV si Euronews au semnat un parteneriat

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 18:32
1766 citiri
Google TV si Euronews au semnat un parteneriat

Euronews, una dintre cele mai importante televiziuni de stiri din Europa, a semnat un parteneriat cu Google TV, un serviciu care faciliteaza utilizatorilor accesul la Internet de pe televizor, lansat in luna octombrie 2011 in SUA.

Google TV foloseste tehnologia Smart TV.

Parteneriatul dintre Euronews si Google TV a fost anuntat la IFA (Internationale Funkausstellung) Berlin, unul dintre cele mai mari targuri de electronice din Europa.

Un televizor Google TV permite utilizatorului sa vizioneze continut video online si sa navigheze pe internet, precum si sa ruleze aplicatii sau jocuri.

Potrivit comunicatului Euronews, din 2010, televiziunea de stiri a incheiat parteneriate cu cei mai importanti producatori de aplicatii de televiziune de la nivel mondial, anticipand convergenta dintre mediul televiziunii si al internetului.

Datorita succesului inregistrat, incepand din luna martie, de Google TV in Statele Unite ale Americii, Euronews a devenit partener pentru lansarea in 80 de tari a doua receptoare Sony, realizate special pentru platforma Smart TV a gigantului de internet. Televiziunea de stiri Euronews va fi disponibila in sectiunea rezervata aplicatiilor recomandate de Sony Entertainment Network.

Google TV, care functioneaza ca un serviciu la cerere, ofera prin acest parteneriat acces la orice ora la continutul Euronews in limbile engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa, spaniola si turca.

Piata de televizoare de tipul smart TV cunoaste o expansiune rapida la nivel international, fiind de asteptat sa ajunga la 480 de milioane de receptoare pana in 2016, se mai spune in acelasi comunicat.

Lansata in 1993, televiziunea de stiri Euronews emite in momentul de fata in 155 de tari, programele sale fiind receptionate in 370 de milioane de case.

In prezent, Euronews difuzeaza program complet, simultan in 11 limbi - araba, engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa, spaniola, farsi, turca si ucraineana - si are ca principali competitori CNN si BBC World.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google TV parteneriate, #parteneriat Google TV Euronews, #Google TV programe Euronews, #vizionare programe Euronews , #Investitii