Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

galerie foto & video

Google sparge barierele arhitecturii. Noul sediu este o nebunie!

Google sparge barierele arhitecturii. Noul sediu este o nebunie!


Google a dezvaluit recent planurile de reamenajare a sediului sau din Mountain View, California. Noul campus va avea inclusiv cladiri mobile, care vor putea fi mutate, in functie de necesitati.

Proiectul este semnat de doi arhitecti cunoscuti pentru gandirea nonconformista si este caracterizat ca o "curata nebunie", informeaza Bloomberg.

Viziunea lui Bjarke Ingels si Thomas Heatherwick pentru noul campus Google este in afara arhitecturii traditionale, cei doi arhitecti europeni fiind recunoscuti pentru depasirea barierelor conventionale din domeniu.

Este un proiect ambitios si pentru firma americana, care va construi pentru prima data un sediu de la zero.

"Birourile vor fi construite sub forma unor blocuri de cladiri cu greutate redusa, pentru a permite mutarea acestora in interiorul campusului in functie de cerintele fiecarui proiect", anunta Google.

Constructiile vor fi acoperite cu copertine translucide si se vor elimina astfel elementele clasice ale cladirilor: zidurile de caramida si acoperisurile.

Orasul angajatilor Google

Campusul Google va reprezenta si o noua abordare a stilului corporatist american.

Practic, in Mountain View va lua nastere o mini-localitate axata in jurul afacerii IT.

Cu peste 50.000 de angajati, Google incearca sa opreasca exodul acestora, oferindu-le divrse servicii si activitati recreationale in interiorul campusului.

Este o masura care va stimula si mediul de afaceri local, in conditiile in care cartierul general al firmei va fi impanzit cu saloane de masaj, cafenele, baruri, restaurante si diverse centre comerciale.

Nu vor lipsi din decor nici pistele pentru biciclisti sau alte amenajari destinate petrecerii timpului liber si relaxarii in timpul programului.

O casa construita din experiente

"Birourile Google au ocupat pana acum diverese spatii prin lumea intreaga: o ferma in Danemarca, un garaj in Menlo Park sau o intreaga zona a New York-ului.

Din toate am invatat cate ceva despre atmosfera la locul de munca, iar acum suntem gata sa transpunem aceste experiente in practica, acasa, la sediul central din Mountain View", a anuntat compania, intr-un comunicat de presa.

Lego-Google

O parte din ansamblul mini-orasului Google pare inspirata de constructiile lego.

Cladirea Charleston South este un exemplu definitoriu pentru aceasta gandire, fiind realizata din module supraetajate, care pot fi reconfigurate in functie de cerintele momentului.

Parcarea complexului va fi subterana, dar deasupra acesteia solul va pastra caracteristicile naturale, incluzand cursuri de apa si iazuri transformate intr-un parc atragator.

Angajatii vor putea sa lucreze in afara birourilor, in parc sau direct din cafenelele deschise la tot pasul.

Campusul va avea un regim semideschis, permitand accesul publicului din localitate in interiorul parcului, restaurantelor sau in mall-ul din complex.

Google prefera sa defineasca acest proiect ambitios drept unul "verde", perdelele translucide care vor acoperi cladirile si o parte din alei functionand ca o celula fotovoltaica imensa, pentru reducerea costurilor cu energia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4435 ori