Google castiga un contract cu Departamentul Apararii din SUA in pofida Microsoft

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 11:44
1499 citiri
Google castiga un contract cu Departamentul Apararii din SUA in pofida Microsoft

Google a castigat un contract de 35 milioane de dolari cu Departamentul Apararii din Statele Unite ale Americii, care prevede ca Google sa opereze serviciul de stocare pentru e-mail si sistemul de colaborare al Departamentului Apararii.

Procesul va implica mutarea a peste 90.000 de cutii postale din sistemul vechi al Departamentului Apararii in aplicatiile Google pentru Guvern. Transferul urmeaza sa fie efectuat pana la sfarsitul lunii decembrie.

In 2010, Departamentul Apararii a semnat un contract de 59,3 milioane de dolari cu Microsoft pentru serviciul sau de email si sistemul de colaborare, dar Google si Onix Networking au depus o plangere pentru a bloca acest contract, anunta techcrunch.com.

In viziunea oficialilor Google, Departamentul Apararii a favorizat Microsoft in obtinerea acestui contract. Google a renuntat la proces in seprembrie 2011, cand reprezentantii Departamentului Apararii au renuntat la solutia oferita de Microsoft.

Microsoft a afirmat ca Google a prezentat informatii false atunci cand a anuntat ca solutia sa a fost autorizata de Administratia Generala a Serviciilor din SUA.

Departmanentul Apararii va deveni cea mai mare agentie guvernamentale care va folosi serviciul cloud de la Google. Alte agentii care folosesc deja aplicatii Google sunt NOAA, GSA, the Lawrence Berkeley Laboratory si Idaho National Laboratory.

#Google contract Departamentul Apararii, #Google Onix Networking contract, #Google Microsoft Departamentul Apararii , #Investitii