Cum vrea Google sa schimbe marile orase printr-o noua investitie

Joi, 11 Iunie 2015, ora 11:29
3604 citiri
Cum vrea Google sa schimbe marile orase printr-o noua investitie
Foto: Google+/Larry Page

Seful Google, Larry Page, si-a propus sa aduca tehnologia smart sa direct in strada. Noua firma pe care gigantul IT vrea sa o impuna in piata inovatiilor urbane, Sidewalk Labs, are scopul de a imbunatati radical "viata la oras".

Dan Doctoroff, adjunctul fostului primar al New York-ului, Michael Bloomberg, se va ocupa de soarta companiei prin care Google vrea sa schimbe cu totul experienta urbana, arata Business Insider.

Energie, transport, costuri de viata

Sidewalk Labs este descrisa intr-o postare a lui Page drept "o investitie modesta" a companiei sale, dar care poate schimba modul de viata pentru miliarde de locuitori ai metropolelor de pe glob.

Noua companie are in plan dezvoltarea unor noi produse si tehnologii care sa reduca din costurile de viata in mediul urban si sa eficientizeze transportul in comun si consumul de energie din marile orase.

Sidewalk Labs va fi folosita si in planurile de achizitii si de incheiere de parteneriate, urmand modelul pe care Google l-a implementat deja prin firma Calico, din domeniul medicinei.

Doctoroff a mentionat intr-un interviu pentru New York Times ca firma pe care o va conduce se va pozitiona in spatiul larg dintre miscarile reprezentative din randul societatii civile si marile corporatii tehnologice.

Solutii pentru prizonierii oraselor

"Intr-o perioada in care principiul echitatii urbane, problemele costurilor, ale sanatatii si de mediu devin din ce in ce mai importante, o schimbare tehnologica fara precedent va permite oraselor sa devina mai eficiente, flexibile si prietenoase", a anuntat Doctoroff pe site-ul noii companii.

Atata Page, cat si noul director racolat de el cred ca inventiile Sidewalk Labs vor trebui sa se adreseze inspecial indivizilor si mai putin autoritatilor publice.

Spre exemplu, IBM deja a implementat un sistem de monitorizare a traficului in Stockholm prin care autoritatea locala fluidizeaza traficul din oras.

Sidewalk Labs va trebui sa vina in intampinarea nevoilor individului de a cunoaste aceste amanunte si de a-i oferi alternativele cele mai rezonabile pentru transportul la ore de varf, sustin reprezentantii firmei.

Larry Page vede in noua sa firma un mod prin care poate spori eforturile existente pentru a rezolva majoritatea problemelor de zi cu zi cu care se confrunta navetistii din marile metropole.

"Este un pariu pe termen lung, amplificat de 10 ori probabil, dar cred ca este posibil in ciuda dificultatilor actuale.

Cred ca pe masura ce din ce in ce mai multi oameni traiesc, muncesc si se stabilesc in orase, posibilitatile de a imbunatati mediul urban sunt infinite", a apreciat seful Google.

Hello cities! Announced today by Dan Doctoroff and Google's Larry Page, Sidewalk Labs is a new company focused on urban...

Posted by Sidewalk Labs on Wednesday, June 10, 2015

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orase smart Google, #solutii urbane Google, #firma noua Google, #larry page , #Investitii