Care sunt planurile Google pentru Motorola Mobility

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 18:13
2137 citiri
Care sunt planurile Google pentru Motorola Mobility

Google intentioneaza sa se foloseasca de Motorola Mobility pentru a concura cu Apple pe segmentul smartphone si tablete, desi initial, sustinea ca doreste doar sa se foloseasca de brevetele companiei.

In 2011, cand Google a cumparat Motorola Mobility cu 12 miliarde de dolari, compania a declarat ca motivul din spatele achizitiei este accesul la patentele detinute de companie. Acestea sunt inca un strat de protectie in jurul Goole in fata posibilelor procese, scrie Business Insider.

In plus, Google a mai specificat ca nu va avea standarde diferite pentru Motorola, ci va avea aceleasi cerinte ca pentru restul producatorilor de telefoane cu sistem de operare Android. Ei continua sa afirme ca va exista o departajare intre departamentul de hardware al Motorola si cel care se ocupa de dezvoltarea Android.

Adevarul este insa ca Google intre timp si-a dat seama ca vrea sa mearga pe urmele Apple pe piata smartphone si de tablete, lucru confirmat de mai multe surse apropiate companiei.

Ambitiile Google stau in prezent intr-un nou Nexus One, un telefon la care au lucrat in stransa colaborare cu Samsung, implicandu-se in toate stagiile de design pentru a exemplifica cat mai bine tot ce poate face Android. Ei vor mai mult si anume o noua afacere dupa modelul iPhone.

Daca Google va reusi sa faca acest lucru, ramane de vazut pe masura ce mai multi parteneri ridica obiectii.

Aliantele impotriva Google, o posibilitate

Companiile care produc telefoane care functioneaza cu Android, precum Samsung si HTC, isi dau seama de intentiile reale ale Google si nu sunt de acord cu directia adoptata de acestia. Un director al Google s-a intalnit cu reprezentantii mai multor companii si a declarat ca toate sedintele s-au terminat in acelasi mod - cu multi nervi si dezamagire fata de Google.

Exista o sansa ca toate aceste companii care produc telefoane cu sistem de operare Android sa faca front comun si sa ceara Google sa vanda departamentul producator de telefoane al Motorola.

Un alt punct forte al Motorola Mobility este producerea de dispozitive pentru televiziune prin cablu. Dupa achizitia companiei, Google si-a dat seama ca nu vrea inca sa renunte la visul de a domina si aceasta piata, chiar daca Google TV a esuat.

Directori ai mai multor companii operatoare de cablu au inteles ca Google s-ar putea concentra si pe acest segment de business si s-au unit in fata companiei, amenintand cu procese daca Google nu se retrage. Amenintarile si-au atins scopul, iar Google intentioneaza acum sa vanda departamentul care se ocupa de producerea dispozitivelor pentru televiziune prin cablu.

Producatorii de smartphone-uri ar putea urma aceeasi strategie. Pana acum insa, nimeni nu a adoptat o pozitie oficiala, iar fuziunea dintre Google si Motorola se afla la un pas distanta de finalizare, in contextul in care doar autoritatile antitrust din China mai au de luat o decizie in privinta companiei.

Purtatorul de cuvant al Google a refuzat sa comenteze aceste afirmatii, sustinand ca fuziunea dintre Google si Motorola Mobility nu e completa inca, iar cele doua companii opereaza separat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#planuri Google, #planuri Google Motorola Mobility, #telefoane Google, #telefoane Android , #Investitii