Achizitii faimoase in istoria Google

Sambata, 11 August 2012, ora 09:35
1857 citiri
Achizitii faimoase in istoria Google

Google a cumparat, in ultimii 14 ani, peste 100 de alte afaceri mai mici, cheltuind 22 de miliarde de dolari in acest timp. Doar in ultimul an, gigantul a facut sase achizitii.

Cea mai recenta companie de pe lista de cumparaturi a Google este Wildfire, pentru care compania de IT a scos 250 de milioane de dolari din buzunar. Cu toate acestea, achizitii mari, precum Motorola Mobility, sunt cele care raman in memoria tuturor, scrie CNBC.

Iata cateva dintre cele mai renumite achizitii.

Android (2005) - Numele Android era, in 2005, necunoscut publicului larg. O parte din acest lucru se datoreaza co-fondatorului Andy Rubin, care a dorit sa pastreze secreta misiunea companiei. Astazi, Android este una din principalele afaceri ale Google, aducand companiei peste 300 de milioane de smartphone-uri si tablete. Investitia Google s-a ridicat la 50 de milioane de dolari.

YouTube (2006) - Achizitia YouTube din 2006 a valorat 1,65 miliarde de dolari si a facut inconjurul lumii. La vremea respectiva, compania avea doar 67 de angajati. Desi la momentul respectiv YouTube era deja vedeta, multi se intrebau cat timp ca ramane in varful piramidei. Sase ani mai tarziu, site-ul este in continuare unul dintre cele mai accesate pagini din lume.

Picasa (2004) - In zilele ce au precedat IPO-ul Google, compania a achizitionat platforma de management online de fotografii intr-un efort de a-si mentine avansul in fata Yahoo si MSN, care erau competitori puternici in randul motoarelor de cautare si email.

Meebo (2012) - De la fondarea companiei, in 2005, Meebo a explorat diverse zone ale spatiului social online, dar este cunoscut pentru serviciul de mesagerie instant. De-a lungul timpului, Meebo a strans 200 de angajati si fonduri de 60 de milioane de dolari. Contractul dintre cele doua companii a fost semnat recent.

Pyra Labs (2003) - In timp ce Pyra Labs nu e un nume cunoscut, serviciul Blogger este unul dintre cele mai folosite servicii de blogging, care a explodat odata cu raspandirea fenomenului. Lansata in 1999, compania aproape si-a inchis portile in 2000. Pe masura ce companiile online au inceput din nou sa devina profitabile, Pyra Labs a dezvoltat un serviciu excelent cu cativa oameni in staff. Odata cu achizitia Google, Blogger a inceput sa aiba din ce in ce mai multi utilizatori.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#achizitii Google, #Google companii cumparate, #companii Google , #Investitii