Google actualizează funcționalitatea Quick Share cu suport pentru scanarea codurilor QR

Marti, 21 Mai 2024, ora 00:31
170 citiri
Google actualizează funcționalitatea Quick Share cu suport pentru scanarea codurilor QR
FOTO Unsplash

Google aduce o îmbunătățire semnificativă funcționalității Quick Share, introducând suport pentru scanarea codurilor QR. Aceasta va permite conectarea mai rapidă și la viteze mai mari a dispozitivelor aflate în apropiere, chiar și atunci când acestea sunt conectate la rețele Wi-Fi diferite.

Protocolul Quick Share este conceput pentru a fi intuitiv și ușor de utilizat, bazându-se pe conexiuni Bluetooth sau Wi-Fi pentru auto-detectarea dispozitivelor din apropiere. Totuși, în anumite situații, această metodă poate fi lentă și imprevizibilă, transferurile de fișiere fiind afectate de întreruperi sau viteze reduse, deoarece dispozitivele reușesc să comunice doar prin Bluetooth.

Pentru a rezolva aceste probleme, Google a dezvoltat o modalitate alternativă de conectare, bazată pe scanarea unui cod QR afișat pe ecranul celuilalt dispozitiv. Astfel, schimbul de informații esențiale se face rapid, depășind barierele detectării parametrilor de conectare și scurtând timpul necesar pentru inițierea transferului de fișiere. De exemplu, dacă trimiți fișiere către un dispozitiv conectat la o altă rețea Wi-Fi, informațiile codificate în codul QR asigură o comunicare optimă la viteze ridicate prin Wi-Fi.

Această funcționalitate, identificată în cea mai recentă versiune beta a Google Play Services (v24.20.13), nu este încă disponibilă pentru toți utilizatorii de Android, dar se așteaptă ca Google să o lanseze la scară largă după finalizarea etapei actuale de testare.

Utilizarea simplificată a Quick Share cu QR Code

Modul de utilizare este extrem de simplu. În loc să aștepți detectarea automată a dispozitivelor din apropiere, poți folosi opțiunea „Share With QR Code”. Această metodă permite evitarea etapei frustrante de setare a vizibilității dispozitivului în modul „Everyone” și repetarea procesului de detectare. În schimb, una dintre persoane scanează codul QR afișat pe ecranul celuilalt telefon, iar transferul de fișiere poate începe imediat.

Această îmbunătățire adusă de Google asigură o experiență de utilizare mai fluidă și eficientă, eliminând problemele întâmpinate anterior în procesul de transfer al fișierelor între dispozitive.

...citeste mai departe despre "Google actualizează funcționalitatea Quick Share cu suport pentru scanarea codurilor QR" pe Ziare.com

#Google, #functie, #Internet , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Un nou bug afectează aplicația Spotify: Playlist-urile utilizatorilor dispar
  8. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  9. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose