Google+ aduna 62 de milioane de utilizatori, in prag de Revelion

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 20:20
1424 citiri
Google+ aduna 62 de milioane de utilizatori, in prag de Revelion

Google+ isi mareste numarul de utilizatori cu 625.000 de inregistrari pe zi, ajungand in acest moment la peste 62 de milioane de membri, potrivit unei firme cercetare.

Mai mult, Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, sustine ca reteaua va ajunge la 65.8 milioane de utilizatori in ianuarie si 85.2 milioane in februarie.

Paul Allen scria la inceputul acestei saptamani pe blogul sau Google+ ca reteaua va atinge numarul de 400 de milioane de utilizatori la sfarsitul lui 2012, judecand dupa numarul tot mai mare de inscrieri in retea, scrie PC World.

400 de milioane de utiliziatori pare o cifra promitatoare, care aspira spre cei 800 de milioane de utilizatori pe care Facebookii are.

"Ar putea fi din cauza sarbatorilor, reclamelor TV, din cauza accesarilor sistemului Android 4, sau chiar din cauza atractivitatii brandului. Oricare ar fi cauza, un lucru e cert: numarul utilizatorilor care se inregistreaza pe Google+ in fiecare zi a crescut considerabil in ultimele saptamani", scria Paul Allen.

Oricat de optimiste ar fi previziunile lui Paul Allen, evenimentele din trecut ne arata ca s-ar putea sa se insele.

In luna octombrie, el estima ca site-ul ar fi avut 50 de milioane de utilizatori. La doar o saptamana distanta, Larry Page, CEO si cofondator Google prezenta datele oficiale: 40 de milioane de utilizatori pe Google+.

Estimarile lui Allen se bazeaza pe o lista de prenume comune in SUA si numarul de conturi asociate acestora. Cifta rezultata in urma multiplicarii, insa, nu poate oferi o perspectiva clara asupra membrilor sau daca cei calculati sunt utilizatori activi sau nu.

Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, neaga ca s-ar teme in vreun fel sau altul de reteaua Google+, insa nu a ezitat sa copieze unele caracteristici ale site-ului, inclusiv listele de prieteni care ajung sa semene foarte mult cu cercurile utilizate de Google+.

#Google utilizatori, #membri Google, #inregistrari Google , #Cota de piata