CE amana verdictul in cazul Google-Motorola

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 12:19
1655 citiri
CE amana verdictul in cazul Google-Motorola

Comisia Europeana suspenda temporar evaluarea tranzactiei Google-Motorola, sub pretextul necesitatii unei analize mai atente a unor documente obtinute recent si care se dovedesc a fi esentiale pentru aceasta operatiune.

Comisia Europeana a suspendat analiza antitrust asupra planurilor Google, cel mai mare producator de software pentru smartphone, in legatura cu achizitia Motorola Mobility Holdings, dupa ce a cerut mai multe informatii despre tranzactie.

Autoritatea europeana antitrust va continua controlul dupa ce a obtinut cateva documente "esentiale pentru evaluarea tranzactiei", a declarat Amelia Torres, purtator de cuvant pentru Comisia Europeana, citat de Bloomberg.

Comisia a oprit temporar analiza incepand cu data de 6 decembrie, potrivit unui document publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Cerinta mai multor informatii din partea Uniunii Europene este o "procedura de rutina", a declarat Al Verney, purtator de cuvant Google la Bruxelles.

"Avem incredere ca reprezentantii comisiei vor concluziona ca aceasta achizitie este buna pentru competitie si vom lucra indeaproape si cooperant cu ei pe masura ce isi continua evaluarea", a adaugat Verney.

Oficialii Motorola Mobility sustineau luna trecuta ca analizele CE inseamna ca achizitia Google urmeaza sa se incheie in 2012.

Google planuieste sa foloseasca cele 17,000 de brevete Motorola Mobility pentru a-si proteja comaniile care folosesc dipozitivele Android in dispute legale privind licenta cu rivali precum Apple, dar si pentru a avansa in cadrul domeniului hardware.

Chiar daca purtatorii de cuvand vad aceasta operatiune ca una de rutina, miscarea Google de a achizitie a Motorola Mobility ar putea intra in conflict atat cu autoritatile din Europa, cat si cu cele din statele unite, potrivit DigitalTrends.

Achizitionand Motorola Mobility, Google devine, pe langa producatorul celui mai vandut sistem de operare din lume, Android, si pentru foarte multe dispozitive care il sustin (Google Maps, Gmail, Google web etc), si cel mai mare producator de dispozitive mobile.

Acest lucru ar putea oferi si companiei Motorola un avantaj substantial in fata producatorilor de dispozitive precum HTC si Samsung, in afacerea Android.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Google Motorola achizitie, #CE suspenda verdict Google, #google Motorola antitrust , #Cota de piata