Google nu stă în spate atunci când vine vorba de inteligența artificială. Compania contribuie la cartografierea creierului uman

Marti, 14 Mai 2024, ora 20:32
174 citiri
Google nu stă în spate atunci când vine vorba de inteligența artificială.
Compania contribuie la cartografierea creierului uman
FOTO: GSMArena

Google sprijină cercetările pentru înțelegerea creierului uman, contribuind la realizarea unei hărți detaliate a acestuia. Această inițiativă ar putea oferi un ajutor esențial în dezvoltarea inteligenței artificiale generative.

Deși creierul uman este studiat de zeci de ani, cunoașterea completă a funcționării sale rămâne limitată. Oamenii de știință au identificat regiunile responsabile pentru memoria, auzul, vederea și rațiunea, dar nu există încă o schemă completă a funcționării acestuia. Această lipsă de documentație tehnică afectează dezvoltatorii de soluții AI, precum Google și OpenAI.

Google utilizează tehnologia AI pentru a ajuta cercetătorii în neuroștiință

Roboții de chat sunt echivalenți unui set de cartonașe cu răspunsuri predefinite, fără a poseda conștiință sau capacitatea de a gândi autonom. Următoarea generație de soluții AI promite să introducă intuiția, dar actualele metode bazate pe imitarea creierului uman se bazează pe teorii nedovedite. Inițiativa Google arată că, de fapt, nimeni nu știe exact cum funcționează creierul uman.

Google utilizează tehnologia AI pentru a ajuta cercetătorii în neuroștiință de la Harvard, creând una dintre cele mai complexe hărți ale creierului uman. Aceste hărți ar putea ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine funcționarea creierului și cauzele unor tulburări și boli neurologice. Setul de date, de 1,4 PB (petabytes), redă structura detaliată a unei mostre de creier uman de mărimea unui bob de orez (aproximativ 3 mm lungime). Harta include aproximativ 50.000 de celule neuronale și 150 de milioane de sinapse interconectate tridimensional.

Provocarea este de a înțelege cum interacționează fiecare neuron în rețeaua complexă de sinapse, ținând cont că mostra analizată este doar o mică parte din întregul creier uman. Unele structuri neuronale au dimensiuni de până la 15 micrometri, densitatea lor rivalizând cu cea a microprocesoarelor convenționale.

...citeste mai departe despre "Google nu stă în spate atunci când vine vorba de inteligența artificială.

Compania contribuie la cartografierea creierului uman" pe Ziare.com

Honor prezintă inovații în inteligența artificială la VivaTech 2024. Ce pregătește gigantul tech
Honor prezintă inovații în inteligența artificială la VivaTech 2024. Ce pregătește gigantul tech
Honor a debutat la VivaTech, unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie și business din Europa, unde a prezentat abordarea sa asupra inteligenței artificiale la nivel de dispozitive....
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău. „Probabil niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă,” a spus...
#Google, #inteligenta artificiala, #creier , #Stiri Internet