Rata somajului din America ar putea depasi 10,5%

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 17:50
1302 citiri
Rata somajului din America ar putea depasi 10,5%

Rata somajului din Statele Unite ar putea creste la 10,5% pana la finalul lui 2010, in contextul in care cea mai mare economie a lumii incearca sa isi revina din cea mai grava recesiune a ultimelor sase decenii, arata un raport Goldman Sachs Group Inc, informeaza NewsIn.

"Va fi nevoie de mai multi ani pentru ca lucrurile sa revina la 'normal', la o rata a somajului de circa 5%, chiar daca revenirea economiei si a pietei muncii se dovedeste a fi puternica. Criza financiara si recesiunea au fost un dezastru pentru piata muncii din Statele Unite", a declarat economistul Goldman - Andrew Tilton.

Pierderile de locuri de munca s-au accentuat luna trecuta, iar rata somajului a crescut la 9,8%, cel mai inalt nivel din 1983. Presedintele american Barack Obama a declarat la inceputul acestei luni ca este gata sa "incerce orice masuri aditionale" de a sustine cresterea.

Cresterea somajului sustine si perspectivele ca banca centrala americana, Federal Reserve, sa mentina dobanda cheie aproape de zero in urmatorul an.

Pierderile de locuri de munca din luna septembrie ridica totalul disponibilizarilor la 7,2 milioane de persoane, de la inceperea crizei, in decembrie 2007, cel mai mare declin inregistrat de la Marea Criza.

"Actualul nivel al somajului este inacceptabil din punct de vedere politic si economic", a mai spus Tilton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rata, #somaj, #someri, #america , #stiri Goldman Sachs