Prime sub asteptari, la Goldman Sachs

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 23:18
1230 citiri
Prime sub asteptari, la Goldman Sachs

Banca americana Goldman Sachs a anuntat ca a acordat directorului executiv, Lloyd Blankfein, o prima mult mai mica decat in anii precedenti, ca raspuns la nemultumirile opiniei publice si ale clasei politice, relateaza AFP.

Prima de 9 milioane dolari, formata exclusiv din titluri, este cu mult sub nivelul anticipat de presa americana, ce vehicula o cifra de 100 milioane dolari.

Prima acordata lui Blankfein, ce conduce cea mai prestigioasa banca de pe Wall Street, considerata si cea mai puternica, datorita influentei si activelor gestionate, este, de asemenea, mai mica decat prima acordata directorului general JPMorgan Chase, Jamie Dimon.

Dimon a primit, pe langa salariul anual de un milion de dolari, o prima de 16,5 milioane dolari, in titluri si optiuni, remuneratie care, la fel ca si in cazul lui Blankfein, este mai mica decat in alti ani.

Un purtator de cuvant al JPMorgan Chase, Joe Evangelisti, a precizat ca prima primita de Dimon este cu mult sub cea de acum doi ani (cu circa 43%) si ca si ceilalti directori au primit prime reduse cu 41%. Toate primele au costitat in titluri, valoarea acestora fiind legata de performantele bancilor.

In cazul lui Blankfein, reducerea este mai mare, comparativ cu 2008, cand a primit 68 milioane dolari, din care 40% in numerar. Reducerea primelor vine in contextul in care presedintele american, Barack Obama, si-a manifestat indignarea fata de bancile care acorda prime "obscene", in timp ce 10% din americani sunt in somaj. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima, #goldman sachs , #stiri Goldman Sachs