Pretul petrolului Brent ar putea ajunge la 130 dolari/baril

Marti, 24 Mai 2011, ora 16:18
1428 citiri
Pretul petrolului Brent ar putea ajunge la 130 dolari/baril

Goldman Sachs estimeaza ca pretul barilului de petrol Brent ar putea ajunge la 120 de dolari pe baril, pana la sfarsitul acestui an si la 130 de dolari pe baril in decurs de 12 luni, relateaza Financial Times.

Banca apreciaza ca procesul de corectie al cotatiilor pe bursele de marfuri a atins nivelul minim si recomanda clientilor sa cumpere petrol, cupru si zinc, dupa ce preturile au scazut cu 9% de la inceputul lunii mai.

Pretul cuprului va urca in urmatoarele 12 luni de la 8.823 dolari tona la 11.000 de dolari tona, anticipeaza Goldman Sachs.

In luna aprilie Goldman Sachs a provocat agitatie pe piete, recomandand investitorilor reducerea expunerilor pe pietele de marfuri.

Cateva saptamani dupa aceasta recomandare, preturile marfurilor au inregistrat una dintre cele mai ample scaderi din istorie, cotatia petrolului coborand cu pana la 12 dolari intr-o singura zi.

Goldman Sachs si-a modificat insa marti estimarile, argumentand ca dupa corectiile de preturi din aceasta luna au aparut conditii favorabile pentru asumarea unor pozitii pe termen lung.

In urma informatiilor, pretul petrolului Brent, cu livrare in iulie, a crescut cu 1,58 dolari, la 111,68 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a avansat cu 1,45 dolari, la 99,15 dolari pe baril.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrol, #pret petrol, #pret petrol brent , #stiri Goldman Sachs