Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

McDonald's va inchide patru restaurante din tara

McDonald's va inchide patru restaurante din tara
Conducerea lantului de fast-fooduri McDonald's a decis inchiderea a patru restaurante din orasele Corbeanca, Baia Mare, Craiova si Bucuresti, precum si reducerea capitalului social cu suma de 700.000 dolari, potrivit Monitorului Oficial.

McDonald's isi va diminua astfel capitalul social de la suma de 50,8 milioane dolari la 50,1 milioane dolari. Numarul de 1.000 de actiuni va ramane neschimbat, dar se va reduce valoarea nominala a unei actiuni de la 44.447 lei la 44.275 lei.

McDonald's Romania, filiala a companiei internationale McDonald's Corporation detine 51 de restaurante in tara, doar trei dintre ele (cele din Brasov) fiind operate in sistem de franciza.

Corporatia McDonald's este pe primul loc in topul companiilor cu cele mai mari bugete media din 2006 in Statele Unite cu peste 830 de milioane de dolari. Lantul este prezent in peste o suta de tari, prin mai mult de 30.000 de restaurante, avand aproximativ 447.000 de angajati in intreaga lume. McDonald's are peste 50 milioane de clienti zilnic.

McDonald's este cel mai mare lant de fast-food din lume si a inregistrat, in 2005, venituri de peste 20 de miliarde de dolari si un profit net de peste 2,6 miliarde de dolari. In Europa, compania a obtinut castiguri crescute la inceputul acestui an, datorita succesului inregistrat de produsele mai scumpe.

Specialistii de la Goldman Sachs au adaugat, anul acesta, McDonald's pe lista Americas Conviction Buy, motivand ca lantul de restaurante fast-food "ofera o siguranta relativa intr-un context de consum mai slab si in spatiul volatil al rastaurantelor".

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 906 ori