Grupul UniCredit a aprobat majorarea capitalului UniCredit Bank Austria

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 13:03
1605 citiri
Grupul UniCredit a aprobat majorarea capitalului UniCredit Bank Austria

Boardul director al grupului financiar-bancar UniCredit a aprobat majorarea capitalului UniCredit Bank Austria, care gestioneaza afacerile bancii in Europa Centrala si de Est si in Austria, cu pana la 2 miliarde euro, a anuntat banca, informeaza NewsIn.

Totodata, actionarii grupului italian se vor intalni la jumatatea lui noiembrie pentru a discuta, intr-o adunare extraordinara, o emisiune de actiuni propusa de boardul director, in urma careia capitalul grupului ar fi majorat cu 4 miliarde euro.

"Impactul pozitiv asupra solvabilitatii grupului, masurata prin rata capitalului Tier 1, va fi de majorare cu aproximativ 0,8 puncte procentuale, fata de un nivel de 6,85% la jumatatea acestui an", se arata in comunicatul bancii.

Unicredit anticipeaza ca tranzactia sa se finalizeze dupa primele trei luni ale anului viitor, in urma obtinerii autorizatiilor necesare.

Bancile care vor gestiona emisiunea de actiuni vor fi BofA Merrill Lynch si UniCredit Corporate & Investment Banking, in calitate de coordonatori, precum si Credit Suisse, Goldman Sachs International, Mediobanca si UBS Investment Bank.

Aceasta majorare de capital reprezinta o alternativa la ajutorul acordat de statul italian si de cel austriac.

"Boardul director al UniCredit a decis sa nu continue cu emisiunea de obligatiuni, care ar fi fost subscrise de ministerul de finante italian si de cel austriac. Pe de alta parte, conducerea executiva a grupului si-a exprimat aprecierea pentru interventia decisiva a celor doua guverne in sensul stabilizarii sistemului financiar", se mai precizeaza in comunicatul bancii.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capital, #majorare, #unicredit , #stiri Goldman Sachs