Goldman Sachs, vulcanul din Islanda si speculatiile cu actiunile companiilor aeriene

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 23:46
1499 citiri
Goldman Sachs, vulcanul din Islanda si speculatiile cu actiunile companiilor aeriene

Ai auzit ca grupul Goldman Sachs a facut vulcanul din Islanda sa erupa? A avut rezultate foarte bune, din speculatii cu actiunile companiilor aeriene, scrie Reuters, reluand una dintre glumele vehiculate pe seama gigantului financiar acuzat in SUA de frauda.

Este, bineinteles, o gluma, Goldman Sachs nu este atat de puternic. Apar tot mai multe astfel de glume, noteaza Reuters, intrucat actori de comedie, traderi sau oameni obisnuiti isi fac poze in fata sediului celei mai mari banci de investitii de pe Wall Street.

Gluma despre vulcanul care a afectat considerabil traficul aerian si actiunile companiilor aeriene s-a raspandit rapid in ultimele zile intre brokerii de pe bursele din Asia.

Din momentul anuntarii acuzatiilor de frauda, la 16 aprilie, Goldman Sachs este tinta glumelor. Mai multi reprezentanti ai Goldman Sachs au refuzat sa comenteze. Glumele nu s-au oprit aici, gratie internetului si multitudinii de creatori de bancuri.

Goldman a adoptat pozitii scurte, de vanzare, pe actiunile Titanicului, dupa care a contribuit la scufundarea acestuia. Sau: Noi dovezi istorice demonstreaza ca prabusirea Imperiului Roman a fost cauzata de fondatorii sai, Golmanius si Sacsonia.

Emisiunile de seara de la televiziunile din SUA nu au ratat subiectul. David Letterman a prezentat o lista cu zece scuze folosite de directorii Goldman Sachs.

Cea mai buna a fost considerata: "Ni s-a facut o inscenare de catre compania diabolica, producatoare de lenjerie pentru barbati Goldman Slacks".

Si rivalul lui Letterman, Jay Leno, a comentat acuzatia de frauda adusa grupului financiar. "La numai patru zile dupa ce Goldman Sachs a cauzat investitorilor prejudicii de 12 miliarde de dolari pentru ca nu i-au anuntat ca sunt investigati pentru frauda, au platit bonusuri de 5,4 miliarde de dolari. Chiar si piratii somalezi sunt interesati".

Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare a acuzat de frauda Goldman Sachs, intrucat ar fi folosit practici incorecte in tranzactiile cu produse financiare subprime garantate prin ipoteci, dar institutia financiara a respins acuzatiile. 

#goldman sachs, #vulcan, #islanda, #speculatii , #stiri Goldman Sachs