Goldman Sachs si Warren Buffett vor sa-i ajute pe micii intreprinzatori

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 10:13
1054 citiri
Goldman Sachs si Warren Buffett vor sa-i ajute pe micii intreprinzatori

Goldman Sachs Group si miliardarul Warren Buffett au anuntat ca vor aloca 500 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe micii intreprinzatori din Statele Unite.

Din aceasta suma, 200 de milioane de dolari vor fi oferite ca burse pentru a-i ajuta pe acestia sa isi continue studiile care le vor asigura cunostinte mai bune in afaceri si management, informeaza Associated Press.

Restul de 300 de milioane de dolari vor ajunge la micii intreprinzatori prin intermediul unor institutii financiare care le vor acorda imprumuturi si asistenta tehnica.

De asemenea, Goldman Sachs a precizat ca va colabora cu organizatii locale si nationale ale oamenilor de afaceri pentru a oferi consultanta si oportunitati.

Programul va fi supravegheat de directorul executive al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, de cel mai important investitor al companiei, Warren Buffett, si profesorul de la Harvard Bussiness School Michael Porter.

Omul de afaceri Warren Buffett a declarat ca revenirea economiei Statelor Unite depinde de micile afaceri care creaza locurile de munca de care au nevoie americanii.

Decizia Goldman Sachs de a-i sprijini astfel pe americanii cu afaceri mici vine dupa ce compania a fost criticata pentru ca a oferit bonusuri uriase angajatilor ei chiar daca situatia economica nu ii permitea inca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buffett, #goldman, #sachs, #warren , #stiri Goldman Sachs