Goldman Sachs rascumpara obligatiuni de 3,15 mld. dolari pentru inchiderea unei investigatii

Luni, 25 August 2014, ora 08:59
1159 citiri
Goldman Sachs rascumpara obligatiuni de 3,15 mld. dolari pentru inchiderea unei investigatii

Goldman Sachs Group a acceptat rascumpararea unor obligatiuni garantate prin ipoteci in valoare de 3,15 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii federale referitoare la vanzarea de obligatiuni agentiilor pentru locuinte Fannie Mae si Freddie Mac, transmite Bloomberg.

Costul acordului este mai mare cu 1,2 miliarde de dolari fata de valoarea obligatiunilor si este suportat integral din rezervele Goldman Sachs, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare, potrivit Bloomberg.

Goldman Sachs este a 15-a banca americana care incheie un acord de acest tip cu autoritatile americane, care in 2011 au dat in judecata 18 banci pentru recuperarea costurilor suportate dupa trecerea Fannie Mae si Freddie Mac sub controlul guvernului federal in 2008, perioada de varf a crizei financiare.

Goldman Sachs a mai platit pentru inchiderea unei investigatii

In 2010, Goldman Sachs a mai platit 550 de milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii a Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare referitoare la comercializarea unor obligatiuni complexe numite Abacus 2007-AC1.

Costul de 1,2 miliarde de dolari ar putea fi mai mic, daca Goldman Sachs va reusi sa vanda obligatiunile rascumparate la un pret mai mare decat valoarea lor actuala.

Morgan Stanley a convenit in luna februarie plata a 1,25 miliarde de dolari, intr-un acord legat de vanzarea unor obligatiuni in valoare de 4 miliarde de dolari.

JPMorgan Chase a platit anul trecut 4 miliarde de dolari, pentru inchiderea investigatiei referitoare la comercializarea de obligatiuni de circa 33 de miliarde de dolari.

Bank of America a anuntat in martie un acord de 9,5 miliarde de dolari, care a include plata a 6,3 miliarde de dolari in numerar agentiilor Fannie Mae si Freddie Mac si rascumpararea de la acestea a unor obligatiuni in valoare de 3,2 miliarde de dolari.

Fannie Mae si Freddie Mac au primit un ajutor federal de 187,5 miliarde de dolari si au returnat ulterior peste 200 de miliarde de dolari.

#goldman sachs, #investigatii banca , #stiri Goldman Sachs