Goldman Sachs: profit de 1,66 miliarde in T1

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 09:24
1634 citiri
Goldman Sachs: profit de 1,66 miliarde in T1

Goldman Sachs Group Inc a afisat in primul trimestru un profit peste asteptari, in contextul in care banca a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ordinare de 5 miliarde dolari pentru plata fondurilor primite de la guvern, scrie Reuters.

Banca a raportat un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune. Veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

Goldman a mai anuntat ca a suferit pierderi de un miliard dolari in decembrie 2008, din cauza unor investitii. Insa aceasta luna a fost raportata separat, in contextul in care Goldman si Morgan Stanley si-au schimbat perioadele de raportare.

Rezultatele sunt vazute de multi analisti ca un semn ca banca este pe drumul cel bun pentru rezolvarea problemelor financiare cu care s-a confruntat din cauza, crizei globale.

"Este inca un semn ca sectorul financiar a trecut de ceea ce a fost mai rau", a spus Keith Wirtz, seful companiei de investitii Fifth Third Asset Management.

Banca, ce inregistrase un profit record pe Wall Street in 2007, a fost nevoita sa disponibilizeze 10% din angajati in noiembrie 2008, dupa ce actiunile sale s-au depreciat cu 69% in 2008.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#goldman, #sachs, #investitii, #fond, #miliarde, #investitori, #active , #stiri Goldman Sachs