Goldman Sachs lanseaza un fond de investitii de 5,5 mld dolari

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 16:16
1823 citiri
Goldman Sachs lanseaza un fond de investitii de 5,5 mld dolari

Divizia de administrare a activelor, a grupului Goldman Sachs Group Inc., a anuntat luni ca a strans 5,5 miliarde dolari din partea investitorilor pentru punerea la punct al celui de-al cincilea fond dedicat cumpararii de active si titluri de valoare pe piata secundara, relateaza Reuters.

Noul fond, GS Vintage Fund V, urmeaza exemplul celor dinaintea sa, pentru care Goldman a strans aproape 6 miliarde dolari.

Potrivit cotidianului financiar Wall Street Journal, noul fond este cel mai mare de acest tip, lansat vreodata. In luna august 2008, un consortiu in frunte cu Goldman a fost de acord sa cumpere unele holdinguri cu capital privat care au rezultat din divizarea bancii olandeze ABN Amro Holding NV.

Banca americana a raportat la jumatatea lunii februarie pierderi trimestriale de 2,12 miliarde dolari, pentru prima data din 1999, cand a fost listata, in contextul in care valoarea activelor a scazut.

Goldman Sachs
, ce inregistrare un profit record pe Wall Street in 2007, a fost nevoita sa disponibilizeze 10% din angajati in noiembrie 2008, dupa ce actiunile sale s-au depreciat cu 69% in 2008.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#goldman, #sachs, #investitii, #fond, #miliarde, #investitori, #active , #stiri Goldman Sachs