Goldman Sachs isi vinde actiunile pentru a plati imprumutul luat de la guvern

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 13:21
1043 citiri
Goldman Sachs isi vinde actiunile pentru a plati imprumutul luat de la guvern

 Goldman Sachs ia in considerare o vanzare de actiuni in valoare de mai multe miliarde de dolari, pentru rambursarea imprumutului guvernamental de 10 miliarde dolari, scrie Wall Street Journal, citat de Bloomberg.

Goldman Sachs Group Inc, companie al carei sediu central se afla la New York, ar putea face un anunt chiar saptamana viitoare, potrivit rapoartelor media.

Cotidianul financiar releva ca suma exacta nu a fost inca stabilita, iar decizia finala depinde de conditiile de pe piata.

Oficialii bancii au refuzat sa comenteze stirile.

Actiunile Goldman Sachs au urcat cu 47% anul acesta, dupa ce se depreciasera cu 61% in 2008, in timpul celei mai severe crize financiare de la Marea Depresiune.

Directorul executiv, Lloyd Blankfein, care declarase saptamana trecuta ca ultimul an a fost "foarte umilitor" pentru industria bancara, va anuanta castigurile din primul trimestru pe 14 aprilie.

Goldman Sachs ar putea vinde actiuni de aproximativ 5 miliarde dolari, in cazul in care ramburseaza imprumutul guvernamental de 10 miliarde dolari, obtinut prin intermediul programului pentru inlaturarea activelor toxice, a declarat un analist pe 27 martie.

Banca americana a raportat la jumatatea lunii februarie pierderi trimestriale de 2,12 miliarde dolari, pentru prima data din 1999, cand a fost listata, in contextul in care valoarea activelor a scazut.

Blankfein si sase adjuncti au renuntat la primele din acest an, in contextul celei mai drastice crize economice de la Marea Depresiune, ce a fortat Goldman Sachs sa devina holding bancar si sa accepte un imprumut de 10 miliarde dolari din partea guvernului Statelor Unite.

Banca, ce inregistrare un profit record pe Wall Street in 2007, a fost nevoita sa disponibilizeze 10% din angajati in noiembrie2008, dupa ce actiunile sale s-au depreciat cu 69% in 2008.

Goldman Sachs si Morgan S

tanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #imprumut, #guvern, #criza financiara, #imprumut guvernamental, #profit , #stiri Goldman Sachs