Goldman Sachs ar putea oferi plati compensatorii de aproape un milion de dolari per angajat

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 09:53
1164 citiri
Goldman Sachs ar putea oferi plati compensatorii de aproape un milion de dolari per angajat

Goldman Sachs Group Inc ar putea oferi anul acesta compensatii si beneficii de aproximativ un milion dolari fiecarui angajat, la doar noua luni dupa ce banca a primit un ajutor de 10 miliarde dolari din partea guvernului american, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Cel mai probabil, actiunea va genera critici la adresa bancii, mai ales in contextul recesiunii puternice si cresterii ratei somajului.

Goldman Sachs a beneficiat si de pe urma altor scheme de ajutor guvernamental in timpul momentelor critice ale crizei, anul trecut.

Oficialii bancii au anuntat ca sumele puse deoparte pentru plati au urcat cu 75% in al doilea trimestru.

Costurile pentru compensatii si beneficii au crescut cu 47%, la 6,65 miliade dolari, fata de aceeasi perioada din 2008. Avand in vedere reducerea cu 16%, la 29.400, a numarului angajatilor de anul trecut, banca a economisit in medie 226.156 dolari per angajat in al doilea trimestru, fata de 129.200 dolari, in 2008.

La nivel anual, cifrele se ridica la 904.624 per angajat. Anuntul vine in contextul in care profitul net al bancii in intervalul de trei luni incheiat in 26 iunie a fost de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune.

Analistii mizau pe un profit de 3,65 dolari/actiune. In al doilea trimestru din 2008, banca a obtinut un profit de 2,09 miliarde dolari.

Rezultatele pozitive vin pe fondul efortului facut de autoritatile americane pentru salvarea sectorului bancar, prin injectarea a aproximativ 200 miliarde dolari in sectorul financiar, din care 10 miliarde dolari au revenit bancii Goldman Sachs, dupa falimentul Lehman Brothers si gravele probleme cu care era confruntat grupul American International Group Inc (AIG). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Goldman Sachs, # plati compensatorii, # dolar, # angajati , #stiri Goldman Sachs