Goldman Sachs, anchetata de britanici

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 17:19
1401 citiri
Goldman Sachs, anchetata de britanici

Supraveghetorul pietei financiare din Marea Britanie, FSA, a anuntat marti deschiderea unei anchete oficiale asupra Goldman Sachs, la cateva zile dupa ce autoritatatile de supraveghere din SUA au acuzat banca de investitii de frauda, potrivit Boursorama.

Astfel, Financial Services Authority (FSA) a precizat intr-un comunicat ca, in urma primelor investigatii, "a decis sa deschida o ancheta formala asupra Goldman Sachs International in legatura cu acuzatiile recente ale SEC".

Luni, FSA indica deja ca "studiaza circumstantele" legate de acuzatiile formulate peste Atlantic la adresa bancii de investitii.

Vineri, supraveghetorul pietei de capital din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a acuzat de frauda banca Goldman Sachs si pe unul dintre vicepresedintii sai, francezul Fabrice Tourre, care ar fi inselat investitorii la crearea si vanzarea unui produs financiar complex, denumit Abacus, legat de credite ipotecare "subprime".

Premierul britanic Gordon Brown a cerut duminica deschiderea unei anchete de catre autoritatea pentru servicii financiare in legatura cu Goldman Sachs, dupa ce guvernul german a anuntat o posibila actiune in justitie impotriva bancii americane.

Brown s-a declarat "socat" in legatura cu "falimentul moral" indicat in plangerea inaintata de SEC impotriva Goldman Sachs.

Sambata, purtatorul de cuvant al guvernului german, Ulrich Wilhelm, a declarat ca supraveghetorul pietei financiare din Germania, Bafin, "va cere informatii de la SEC" si ca, dupa ce va analiza datele, "va lua in considerare posibile actiuni legale". "Este probabil unul din cele mai grave cazuri pe care le-am vazut", a afirmat Brown.

"Arata ca si cum oamenii au fost indusi in eroare in legatura cu ce se intampla.

Bancile reprezinta inca o problema. Reprezinta un risc pentru economie", a completat premierul britanic.

Fabrice Tourre, francezul de la Goldman aflat in epicentrul scandalului, lucreaza in prezent la biroul din Londra al bancii americane, insa se afla in prezent in concediu, potrivit reprezentantilor bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#goldman, #sachs, #ancheta oficiala, #marea britanie , #stiri Goldman Sachs