Goldman Sachs: acuzatiile SEC sunt bazate pe actiunile unui singur angajat

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:11
1413 citiri
Goldman Sachs: acuzatiile SEC sunt bazate pe actiunile unui singur angajat

Banca americana Goldman Sachs sustine ca acuzatiile de frauda formulate de catre supraveghetorul pietei de capital din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), se bazeaza pe actiunile unui singur angajat, francezul Fabrice Tourre, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Fabrice Tourre, vicepresedinte al Goldman Sachs acuzat ca a inselat investitorii la crearea si vanzarea unui produs financiar complex, legat de credite ipotecare "subprime", va fi scos si din registrul Autoritatii Serviciilor Financiare, a anuntat un purtator de cuvant al bancii.

"Va fi o disputa intre ce isi aminteste el si ce isi amintesc altii", a spus Greg Palm, consilier Goldman Sachs, fara sa il numeasca pe Tourre.

"Daca vom avea dovezi ca cineva de aici incearca sa dezinformeze, am fi primii care am lua masuri, pentru ca nu acceptam un astfel de comportament", a completat el.

Prin caracterizarea cazului ca o disputa ce vizeaza un singur angajat, Goldman Sachs ar putea face primii pasi spre distantarea de Tourre, sustin unii angajati.

Masura ar putea reduce publicitatea negativa si ar putea facilita rezolvarea cazului.

Goldman Sachs s-ar putea distanta de Tourre si din cauza temerilor ca acesta ar putea coopera cu SEC si ar putea implica mai multe persoane in caz, estimeaza Onnig Dombalagian, profesor in cadrul Universitatii Tulane.

"Daca Tourre declara: 'Consiliul Goldman stia ce facem'", Goldman ar putea sa sustina ca acesta minte, pentru a evita pedeapsa, a mai spus profesorul.

Fabrice Tourre, francezul de la Goldman aflat in epicentrul scandalului, lucreaza in prezent la biroul din Londra al bancii americane, insa se afla in concediu, potrivit reprezentantilor bancii. 

#goldman, # sachs, # acuzatii, # sec , #stiri Goldman Sachs