Goldman Sachs a raportat pierdere, a doua din ultimii 12 ani

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 15:22
966 citiri
Goldman Sachs a raportat pierdere, a doua din ultimii 12 ani

Goldman Sachs a raportat pentru trimestrul trei cea de-a doua pierdere trimestriala din cei 12 ani de activitate cu statut de companie publica, iar valoarea titlurilor firmei a scazut considerabil, anunta oficialii companiei.

Pierderea din T3 a fost de 393 de milioane de dolari, sau de 84 de centi/actiune in comparatie cu profitul de 1,9 miliarde de dollari, sau de 2,98 de dolari, inregistrate in aceeasi perioada din 2010, potrivit unei declaratii oficiale facute astazi de companie, informeaza Bloomberg.

Media pierderii estimata de 26 de analisti solicitati de Bloomberg a fost de 11 centi pe actiune.

Cel de-al treilea trimestru "a fost un trimestru cu multe provocari in tranzactii, iar urmatoarele rtimestre ar putea sa reitereze situatia de acum, tinand cont de mediul actual de pe piete", declara Joe Fisher, manager la Fifth Third Assed Management din Minneapolis, inainte de anuntarea rezultatelor.

"Orice comentarii pozitive facute in ceea ce priveste tranzactiile din viitorul apropiat sunt prea putin credibile", a adaugat acesta.

Goldman Sachs a disponibilizat mai mult decat anunta

Compania, care anunta in luna iule ca avea in plan disponibilizarea a 1.000 de angajati pentru a reduce costurile anuale cu 1,2 miliarde de dolari, a declarat ca avea 34.000 de oameni angajati la sfarsitul lunii septembrie, spre deosebire de cei 35.500 de angajati inregistrati la sfarsitul lunii iunie.

Goldman Sachs este una dintre cele mai mari companii bancare din lume, care desfasoara activitati de investitii bancare, securities si management de investitii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Goldman Sachs declin, #pierderi Goldman Sachs , #stiri Goldman Sachs