Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Castigurile JPMorgan Chase & Co au scazut cu 10%

Castigurile JPMorgan Chase & Co au scazut cu 10%

JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana dupa valoarea activelor, a raportat joi o scadere cu 10%, la 2,14 miliarde dolari, a castigurilor din primul trimestru, a anuntat institutia printr-un comunicat, scrie Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania cu sediul central la New York inregistrase castiguri de 2,37 miliarde dolari.


Valoarea de piata a companiei aproape s-a dublat in ultima luna, pe fondul speculatiilor privind o temperare a scaderii profitului bancii, odata cu incetinirea crizei financiare globale.


Goldman Sachs Group Inc., cea de-a sasea banca americana, a raportat in 13 aprilie castiguri duble fata de estimarile analistilor.


"Au castigat o cota de piata in aproape toate diviziile. Banca inca este deschisa pentru afaceri si intreprinde activitati agresive de marketing si creditare", a declarat un analist.


Divizia de investitii bancare a raportat venituri de 8,3 miliarde dolari, o crestere cu 5,3 miliarde dolari fata de anul trecut. Profitul diviziei a fost de 1,61 miliarde dolari, fata de pierderile de 87 milioane dolari, in primul trimestru din 2008.


In al patrulea trimestru, JPMorgan Chase & Co., a inregistrat o scadere cu 76% a profitului net din al patrulea trimestru, in contextul in care recesiunea a dus la deprecieri de active de 2,9 miliarde dolari.


JPMorgan este considerata unul dintre marii supravietuitori de pe Wall Street, in conditiile in care banca nu a suferit deprecieri de active, ca urmare a expunerii la piata ipotecara, cum au facut alte institutii de creditare.


Banca a preluat, insa, aproape 6.000 de angajati, in martie, de la banca falimentara Bear Stearns si si-a extins personalul dupa achizitia Washington Mutual Inc.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1491 ori
Citeste mai multe desprecastig profit banca active scadere