Autoritatile americane amendeaza Goldman Sachs cu 550 milioane dolari

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 11:17
1408 citiri
Autoritatile americane amendeaza Goldman Sachs cu 550 milioane dolari

Goldman Sachs a convenit sa plateasca 550 milioane de dolari autoritatilor din SUA pentru a inchide dosarul civil privind dezinformarea clientilor in privinta unor instrumente financiare bazate pe credite ipotecare subprime, iar multi investitori si analisti considera ca banca a scapat usor, relateaza Mediafax.

Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), a anuntat ca sanctiunea este cea mai dura aplicata vreodata unei institutii financiare si ca lasa loc pentru noi dosare civile similare.

Multi investitori spun insa ca autoritatile s-au multumit sa "ii dea peste mana" bancii, care a avut anul trecut un profit net de peste 13 miliarde de dolari.

"Platesc 550 de milioane si primesc in schimb o crestere de 800 de milioane pe bursa. Au scapat usor", a afirmat un analist american.

Actiunile Goldman au crescut cu 9% spre sfarsitul sedintei si in sesiunea de tranzactii futures efectuate dupa inchiderea de joi de pe Wall Street, la 152,2 dolari pe unitate, dupa aparitia primelor stiri ca banca a scapat de acuzatii.

Capitalizarea grupului financiar a scazut cu peste 25 de miliarde de dolari de la inceputul cazului, pe 16 aprilie, cand SEC a depus acuzatiile de dezinformare. 

#autoritati, # americane, # amenda, # goldman, # sachs , #stiri Goldman Sachs