Actiunile marilor companii europene s-au apreciat pana la cel mai mare nivel din ultimele doua luni

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 15:35
1252 citiri
Actiunile marilor companii europene s-au apreciat pana la cel mai mare nivel din ultimele doua luni

Pietele de capital europene au atins cel mai mare nivel din ultimele doua luni, la mijlocul sedintei de marti, in contextul aprecierii titlurilor bancare, dupa ce banca Goldman Sachs si companiile miniere au afisat castiguri, relateaza Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni ale companiilor europene a urcat cu 1,8%, la 792,12 puncte, dupa ce atinsese anterior nivelul maxim al ultimelor doua luni, de 795,95 puncte. Acesta a inchis sedinta de joi, ultima inaintea sarbatorii Pastelui Catolic, in urcare cu 2,1%.

Actiunile bancilor europene s-au apreciat cu 6,9%, pana la cel mai mare nivel din ultimele trei luni, in contextul in care banca Goldman Sachs a afisat profit pe primul trimestru peste asteptari, dand incredere celor care sustin ca cea mai severa parte a recesiunii s-a incheiat.

Rezultatele puternice ale Goldman de luni vin ca urmare a anuntului Wells Fargo de saptamana trecuta, care a estimat ca va afisa un profit record de 3 miliarde dolari, in primul trimestru.

Actiunile Barclays s-au apreciat cu 12,5%, in timp ce titlurile BNP Paribas, Banco Santander, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS si UniCredit s-au apreciat intre 3,7 si 15,4%.

In ceea ce priveste evolutia actiunilor din sectorul minieritului, titlurile BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Vedanta Resources si Xstrata s-au apreciat intre 4,2 si 13,7%.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, # companii, # apreciere, # indici, # profit , #stiri Goldman Sachs