Un top manager castiga peste 750.000 de euro/an

Vineri, 19 Mai 2006, ora 01:55
1715 citiri

Pachetul salarial maxim al unui top manager care activeaza in Romania depaseste anual 750.000 euro pe an, se arata intr-un clasament al celor mai bine platite 35 de functii de top management din economia locala, realizat de revista de afaceri Biz.Conform specialistilor, cele mai mari salarii se inregistreaza in industria telecomunicatiilor. in varful clasamentului se plaseaza functia de CEO (Chief Executive Officer) in companie de telecomunicatii, al carui salariu net anual poate oscila intre 120.000 -360.000 euro.

Si locul secund este ocupat tot de o functie din industria telecomunicatiilor, respectiv aceea de CFO (Chief Financial Officer), al carui salariu net anual poate varia intre 84.000-240.000 euro. Pe locul trei, se situeaza functia de general manager din companii de retail, cu un salariu net anual cuprins intre 84.000-180.000 euro.

Veniturile angajatilor de pe pozitii de top management nu mai sunt demult reprezentate doar de salariul net pe care acestia il castiga, ci de pachetele salariale.

Acestea sunt formate, pe langa salariul net, din beneficii non-financiare (telefon mobil, laptop, masina de serviciu, locuinta, asigurari de viata si de sanatate, prime de vacanta, acces la cluburi private, bugete pentru cursuri si programe de MBA etc) si beneficii financiare (bonuri de masa, bonusuri, prime, actiuni). Interesant de remarcat este faptul ca in toate cele 12 domenii analizate salariul net anual detine o pondere de peste 45 la suta.

In industrii precum cea a telecomunicatiilor, banci, resurse umane, IT-software, publicitate, constructii, distributie, hoteliera, beneficiile non financiare detin ponderi cuprinse intre 20-35 la suta in totalul pachetului salarial. La polul opus, exista domenii precum retail, farmaceutice, auto, in care ponderea beneficiilor financiare este cuprinsa intre 20-30 la suta.

Bloombiz

Cititi astazi in directNews.ro

Cine profita de Gigi Becali? Sorin Tudor

Sub acoperire Emanuel Ciocu

In curand, play-back cu patratel... Alexandra Teodora

Romaero iese din nori Adrian N. Ionescu

Tigari care ard cu..burse! Razvan Durlan