Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tiriac si Becali ar putea ramane fara terenurile din preajma aeroportului Otopeni

Tiriac si Becali ar putea ramane fara terenurile din preajma aeroportului Otopeni
Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, vineri, ca MTCT intentioneaza sa exproprieze terenurile aflate in raza de extindere a aeroportului Otopeni, doi dintre proprietari fiind Gigi Becali si Ion Tiriac."O zona foarte interesanta cu proprietari la fel de interesanti si pentru extinderea aeroportului avem nevoie de acel teren si de altul din jur", a declarat Berceanu, precizand ca intre cele doua parti exista negocieri, avand in vedere ca proprietarii doresc sa vanda terenul la suprapret, iar ministerul sa declare terenul de utilitate publica in vederea exproprierii. "O sa vedem visul cui a fost mai real", a declarat Berceanu.
Ministrul a spus ca a avut deja discutii cu doi dintre cele cateva sute de proprietari, respectiv cu Gigi Becali si cu Ion Tiriac. Guvernul a decis, in luna martie a acestui an, ca lucrarile de extindere ale aeroportului Otopeni sa fie declarate de utilitatea publica. Prin urmare, terenurile pe care se vor face lucrari vor fi expropriate.

Motivul extinderii aeroportului este fluxul crescut de calatori. In argumentatia adusa in sprijinul extinderii suprafetei aeroportului se spunea ca numarul de pasageri a crescut cu 15% in 2005 comparatie cu 2004, ajungand la putin peste trei milioane de pasageri, iar in 2008, numarul acestora ar putea ajunge la cinci milioane de pasageri.

In ceea ce priveste numarul de aeronave, a fost inregistrata o crestere de aproximativ 25% in cursul anului 2005, fata de anul 2004. Pentru anul 2006 se prognozeaza o cifra de 61.500 de aeronave, iar pentru anul 2007, aproximativ 80.000 de aeronave.Lucrarile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare includ realizarea de terminale moderne de pasageri, construirea de cai de rulare, parcari supraetajate si platforme pentru parcarea aeronavelor.


NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 695 ori