Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Becali, fratii Paunescu si firme straine, interesati de cumpararea activelor de la Tractorul

Becali, fratii Paunescu si firme straine, interesati de cumpararea activelor de la Tractorul

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca exista mai multi investitori romani si straini interesati sa cumpere activele de la Tractorul Brasov dupa ce va fi lichidata voluntar, el mentionandu-i pe Gigi Becali, fratii Paunescu, Atlassib si Mahindra&Mahindra.

Atanasiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca Adunarea Generala a Actionarilor Uzinei Tractorul Brasov a luat decizia in aceasta saptamana ca societatea sa fie lichidata voluntar, iar apoi, printr-un lichidator, fluxul tehnologic de productie de tractoare si brand-ul unitatii sa fie vandute in anumite conditii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele AVAS a spus ca exista deja investitori interesati sa cumpere activele uzinei Tractorul, nominalizand grupul din care face parte si firma Atlassib, pe patronul clubului de fotbal Steaua Gigi Becali sau pe fratii Paunescu. Potrivit lui Atanasiu, compania indiana Mahindra&Mahindra este in continuare interesata de preluarea Tractorul, alaturi de alte firme din Olanda sau Italia.

"Speram ca prin aceasta vanzare de grup de active si utilaje sa continue productia de tractoare de la Brasov sub emblema UTB. Speram ca pietele care inca mai exista sa fie dezvoltate in continuare si tractorul romanesc sa apara atat in agricultura romaneasca cat si pe piate interne. In continuare lichidatorul va vinde toate activele, activ cu activ, incercand sa acoperim cat mai mult din datoriile uzinei", a spus Atanasiu.

Potrivit sursei citate, firma Tractorul va disparea dupa aceasta procedura de lichidare, iar angajatii ar putea fi disponibilizati cu plati compensatorii. Teodor Atanasiu a precizat ca este mai mult ca sigur ca cei mai multi dintre angajatii uzinei brasovene vor fi reangajati de noii investitori care vor continua activitatea dupa cumparare.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a uzinei Tractorul Brasov a decis, vineri, ca primul val de disponibilizari de personal sa cuprinda 1.800 de persoane, iar cel de-al doilea 123 de persoane, a declarat corespondentului MEDIAFAX liderul de sindicat al societatii, Gheorghe Apostu.

Potrivit lui Apostu, planul de restructurare de personal propus de Consiliul de Administratie a fost ca disponibilizarile sa se faca in doua etape, in prima sa plece 1.573 de angajati, iar in cea de-a doua 350.

"Nu s-a aprobat planul propus de Consiliul de Administratie, ci cel impus de AVAS cu disponibilizarea a 1.800 de persoane in prima faza, si nu 1.573, cum a stabilit consiliul initial. Au fost voturi impotriva, dar degeaba", a spus Apostu.

Primul val de disponibilizari se va realiza, cel mai devreme in 1 martie, in functie de decizia Guvernului, sau pana in 14 aprilie cel mai tarziu. Restul de 123 de persoane vor pleca in termen de sase luni de la data publicarii in Monitorul Oficial, din 14 februarie, a exceptarii de la legea insolventei pentru o perioada de sase luni, potrivit lui Apostu.

AGA a stabilit si administratorul unic al societatii, in persoana lui Laurentiu Antone, vicepresedintele filialei PNL Brasov.

Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%).

Sindicalistii de la Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras au pichetat, timp de cinci zile consecutiv, Prefectura Brasov in semn de protest fata de intarzierea procesului de privatizare si a situatiei in care au ajuns cele trei societati, urmand ca in 26 februarie sa fie organizat un mars de protest in Brasov, la care sunt asteptate peste 3.500 de persoane.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1093 ori